MILOŠ JOVANOVIĆ PROTIV BOJKOTA: Ne može uspeti, građani i međunarodna zajednica ne podržavaju njegove zagovornike
Ilustracija, Foto: Beta/Milan Obradović

dss izlazi

MILOŠ JOVANOVIĆ PROTIV BOJKOTA: Ne može uspeti, građani i međunarodna zajednica ne podržavaju njegove zagovornike

Politika -

BEOGRAD - Član predsedništva Pokreta Metla i lider DS S Miloš Jovanović smatra da bojkot izbora ne može biti uspešan zato što političari koji ga zagovaraju nisu "preterano omiljeni" među građanima, ali i zato što ta ideja nema podršku međunarodnog faktora.

Njegov utisak je, kaže za list Danas, da političari koji zagovaraju bojkot "nisu preterano omiljeni među građanima i da neće biti puno ljudi koji će proliti suzu, zato što oni nisu u Skupštini".

Jovanović je takođe ocenio da socioekonomska situacija ne tera ljude na ulicu, kao i da je starosna struktura nacije takva da ostavlja malo prostora za vaninstitucionalnu borbu, koja zahteva mladost i energiju, a ne srednje doba i konformizam.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Beta

"Konačno, postoji i četvrti razlog koji se odnosi na spoljni faktor. Očigledno je da ne postoji podrška ideji bojkota od strane takozvanog međunarodnog faktora", naveo je Jovanović.

On je zaključio da bi bilo celishodnije da je, umesto priče o bojkotu, "cela opozicija bila organizovana u jednoj ili dve kolone, koje bi tesno sarađivale, za sedam poslednjih meseci prepešačile Srbiju i ušle u direktnu borbu sa režimom SNS".

Jovanović je ocenio i da se vlast SNS i deo opozicije okupljen oko SzS "ponašaju kao imperije" čiji je cilj da podrede i potčine druge političke opcije.

"SNS i neretko SzS ponašaju se kao imperija koja ne poznaje partnere već samo vazale i neprijatelje. Mi smo u Pokretu Metla 2020 svoji i zato (oko bojkota) niko ne može da utiče na nas, ni vlast, ni deo opozicije koji se odlučio za bojkot", rekao je Jovanović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track