RASKRINKANA JOŠ JEDNA LAŽ SAVEZA ZA SRBIJU: Nastavnice dobile otkaz zbog letovanja u Grčkoj, a ne zbog politike!
Foto: Marina Lopičić

Slučaj u užičkoj školi

RASKRINKANA JOŠ JEDNA LAŽ SAVEZA ZA SRBIJU: Nastavnice dobile otkaz zbog letovanja u Grčkoj, a ne zbog politike!

Politika -

Raskrinkana je još jedna laž Saveza za Srbiju! Direktor Prve osnovne škole u Užicu Danijel Radević izjavio je da su potpuna laž navodi dve bivše zaposlene u toj školi Vesne Kovačević i Biljane Crnić da su dobile otkaz zato što nisu članovi SNS.

Ovu lažnu vest o neopravdanim otkazima pokušao je da iskoristi Savez za Srbiju, pre svih Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, koju vodi Dragan Đilas. Tim povodom oglasio se i poslanik SNS Krsto Janjušević, koji je na Tviteru poručio:

foto: Printscreen

Direktor škole je u saopštenju naveo da su Kovačević i Crnić iznele najgnusniju laž na konferenciji za novinare u sedištu užičkog ogranka Saveza za Srbiju. Nastavnice Kovačević i Crnić ranije danas su na pres konferenciji iznele optužbe da su dobile otkaz, jer nisu članice SNS, a predstavnica Narodne stranke Jovana Parlić, koja je zajedno sa njima izašla pred novinare, rekla je da je to klasičan "politički pritisak".

Zbog toga je reagovao Radević koji je objasnio da je jedna od dve nastavnice prekršila radnu obavezu:

- Profesorka razredne nastave Vesna Kovačević je bez ikakvog opravdanja i dozvole otišla na more u Grčku - navodi Radević i dodaje da nije pokrenuo disciplinski postupak, iako je ona izjavila da je svesna propusta koji je napravila i da se kaje.

Direktor škole objašnjava da nije pokrenuo postupak protiv zaposlene i zbog toga što nije želeo da je prati loš glas dok bude tražila nov posao.

- Ceo kolektiv znao je istinu, te se niko nije bunio ili izrazio nezadovoljstvo činjenicom da Kovačević i Crnić nije produžen ugovor za ovu školsku godinu, a da je i Školski odbor potvrdio odluku direktora, nakon razmatranja žalbe Biljane Crnić - navodi se u saopštenju.

Radević je kazao da čeka presude Prvog osnovnog suda u Beogradu na tužbe koje su Kovačević i Crnić podnele protiv škole i da je spreman, ukoliko sud donese bilo kakvu presudu na štetu škole, da snosi moralne i materijalne posledice.

Kurir.rs/ Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track