VUČIĆ ZAPRATIO NA INSTAGRAMU SVE SRPSKE VINARIJE: Predsednik hoće da pomogne promociji industrije vina
Foto: Instagram Budućnost Srbije

podrška

VUČIĆ ZAPRATIO NA INSTAGRAMU SVE SRPSKE VINARIJE: Predsednik hoće da pomogne promociji industrije vina

Politika -

Šef države rekao je juče i da Srbija ima sve više vinara i da je to jedna od domaćih industrija koja se sve brže razvija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zapratio je danas sa svog zvaničnog naloga Budućnost Srbije AV @buducnosrbijeav sve srpske vinarije koje imaju instagram profil.

On je juče boravio u vinariji Kovačević na Fruškoj Gori gde mu je gost bio evropski komesar za proširenje Đuzep Borelj sa delegacijom.

foto: Printskrin/Instagram

Tom prilikom Vučić je rekao da Srbija ima sve više vinara i da je to jedna od domaćih industrija koja se sve brže razvija.

Hvala na veličanstvenom gostoprimstvu! @vinarijakovacevic

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Odluku da zaprati sve naloge vinarija u Srbiji predsednik Vučić je doneo sam, želeći da na taj način pomogne promociji vinske industrije pred događaj koji organizuje Savez vinara i vinogradara 13. Februara.

Manifestacija pod nazivom „Sveti Trifun na Savskom Vencu“, na kojoj će najbolji srpski ocenjivači vina vršiti ocenjivanje vina u 8 kategorija (belo vino od autohtone sorte, belo vino od internacionalne sorte, roze vino, crveno vino od autohtone sorte, crveno vino od internacionalne sorte, penušava vina, tradicionalna proizvodnja vina i slatka i aromatizovana vina). Nakon zavšenog ocenjivanja, u Kući kralja Petra I, u Beogradu, istog dana biće proglašeni pobednici i dodeljene srebrne, zlatne i velike zlatne medalje za najbolja vina u svakoj od 8 kategorija.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track