ŽIKA GOJKOVIĆ I POKS OPTUŽUJU: SPS brutalno kupuje i otima glasove u Vojvodini! 100.000 evra za 1.000 glasova!
Foto: Dragana Udovičić

SAOPŠTENJE

ŽIKA GOJKOVIĆ I POKS OPTUŽUJU: SPS brutalno kupuje i otima glasove u Vojvodini! 100.000 evra za 1.000 glasova!

Politika -

BEOGRAD - Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) naoštrije osuđuje brutalnu kupovinu glasova od strane SPS kojim su već sada izloženi građani Vojvodine, a naročito Novog Sada, kao i ucene i nepristojne ponude koje se nude aktivistima i funkcionerima POKS.

Najsvežiji primer je aktivista POKS iz Novog Sada, koji je zadužen ispred stranke za naseljena mesta Rumenka, Kisač, Stepanovićemo i Čenej, koga su zvali na sastanak u SPS u Modene ulici u Novom Sadu, četvorica funkcionera ove partije. Među njima jedan je poznat jer mu je auto u bliskoj prošlosti dva puta dizan u vazduh, drugi je direktor jedne poznate novosadske ustanove, treći je poznat kao Bajatovićeva desna ruka, a četvrti mu nije bio poznat. Našem aktivisti je ponuđeno 100.000 (sto hiljada) evra u gotovini, radno mesto u Srbijagasu i upravni odbor u nekom od javnih preduzeća, ukoliko svojih oko 1.000 stranačkih sledbenika nagovori da glasaju za SPS. Naš ativista je nepristojnu ponudu odmah kategorički odbio uz reči da obraz nije na prodaju.

- Ideja obnove Kraljevine Srbije nije na prodaju, to je naš aktivista dokazao i nije jedini. Ima u Srbiji danas onih koji bi da opet dođu Turci, promenili veru u islam zarad sitne i prizemne koristi. Takvi su danas oni koji će uzeti 50 do 100 evra za glas koliko se nudi u Novom Sadu od strane SPS, ali takvih neće biti među pristalicama obnove Kraljevine. Ukoliko SPS nastavi da čini krivična dela kupovine glasova, obelodanićemo sva imena, dati precizne podatke i dokaze i podneti krivične projave protiv odgovornih - poručio je narodni poslanik i predsednik POKS, Žika Gojković.

POKS podseća da je javna tajna u Novom Sadu da je preko milion evra već sada "pušteno na tržište glasača" u Novom Sadu, od strane SPS, za pripremu kupovine glasova, iznajmljivanje luksuznog kancelarijskog prostora u svakoj drugoj ulucu u gradu i za nepristojne ponude prema uticajnim aktivistima iz drugih stranaka.

- Očekujemo od države da spreči pripremu zloupotrebe izborne volje građana, kako bi izbori prošli u iole fer i demokratskoj atmosferi. Takođe i da utvrdi poreklo tolikog novca u gotovini koji SPS koristi za te namene. POKS će na ove izbore izaći uveren, da pored svih ovakvih pritisaka, naši aktivisti neće "prodati veru za večeru". Mi pare nemamo kao neki koji su oteli od građana i sada im vraćaju na kašičicu u zamenu za glas, ali imamo program i neukaljanu i čistu ideju, koja može doneti sistemske promene u državi, a građanima trajni boljitak u životu, a ne samo jednokratno - zaključio je Gojković.

POKS obaveštava javnost, da je od velikog broja naših aktivnosta koji su pozvani u prostorije SPS, samo jedan koga smo isključili mesec dana pre toga iz stranke u Zrenjaninu, skinuo kokardu i prišio petokraku.

kurir.rs/saopštenje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track