SRBOMRSCI SE OPET OKUPILI: Kurti dao fotelje ubici, lopovu, ženi pevača...
Sličan se sličnom raduje... Aljbin Kurti, Foto: EPA/ Valdrin Xhemaj

OVO JE NOVI KABINET prištinskog PREMIJERA

SRBOMRSCI SE OPET OKUPILI: Kurti dao fotelje ubici, lopovu, ženi pevača...

Politika -

Društveni talog: Novi ministri imaju burnu prošlost, a ujedinitelj im je mržnja prema svemu srpskom

Novoimenovani premijer tzv. države Kosovo Aljbin Kurti ujedinio je osvedočene srbomrsce, ljude prljavih biografija i s njima formirao vladu!

Kurti je fotelju ministra odbrane dodelio Antonu Ćuniju, čoveku koji je uz pomoć nekoliko ljudi ubio pet srpskih vojnika, a zatim s leševa krao oružje i nakit, za šta je pravosnažno osuđen pred Višim sudom u Nišu 1998. godine!

Glauk Konjufca
Glauk Konjufcafoto: EPA/ Valdrin Xhemaj

Prvi potpredsednik vlade Avdulah Hoti bivši je ministar finansija, zamenik mu je Haki Abazi, bivši član Olbrajt instituta i Rokfeler fondacije. Ministar spoljnih poslova biće Glauk Konjufca, osuđenik na kućni pritvor, a više puta i hapšen. Na čelu resora finansija je Besnik Bisljimi, upamćen po priči da Srpska lista „mora da dokumentuje da priznaje Kosovo“.

Vljora Dumoši
Vljora Dumošifoto: Printscreen

Ministarka kulture, omladine i sporta biće Vljora Dumoši, bivša supruga popularnog albanskog pevača, koji ju je on ostavio zbog pevačice. Resor pravde poveren je Aljbuljeni Hadžiju, velikom protivniku formiranja Zajednice srpskih opština. Lekar po struci Arben Vitija vodiće ministarstvo zdravlja. Bivši predsednički kandidat iz Severne Makedonije Bljerim Reka biće na čelu ministarstva za evropske integracije. Ministar poljoprivrede je Besijan Mustafa, lider u upravljanju investicijama u kosovskim bankama. Resor obrazovanja vodiće Hikmete Bajrami, najveći protivnik Hašima Tačija. Ljumir Abdidžiku vodiće resor infrastrukture i životne sredine, a ekonomiju Rozeta Hajdari.

Đurić i Vulin odbrusili Kurtiju

SRBIJA NE DOZVOLJAVA KAPITULACIJU

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da Kurti ne želi dogovor sa Srbijom, već njenu „ponižavajuću kapitulaciju“. - Dok je predsednika Vučića, celog srpskog naroda, svih nas, Srbija nikada neće prihvatiti nametanje ponižavajuće kapitulacije i neozbiljan razgovor kakav želi Kurti - rekao je Đurić. Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da Kurti beži od pregovora s Beogradom jer veruje da oni nisu dobri za Prištinu.

Kurir.rs/ K. V. Foto: EPA/ Valdrin Xhemaj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track