POLEDICA IZ ZATVORA PRAVO KOD ZORANE! Na saslušanju negirao: Samo sam potpisivao dokumenta koja su mi službe dostavljale
Foto: Instagram

Saznajemo: DRŽAVNI SEKRETAR PRVO POSETIO ŠEFICU

POLEDICA IZ ZATVORA PRAVO KOD ZORANE! Na saslušanju negirao: Samo sam potpisivao dokumenta koja su mi službe dostavljale

Politika -

Utočište: Mihajlovićkin blizak saradnik pušten juče iz pritvora, a prva adresa na koju je otišao bio je kabinet ministarke u Vladi

Miodrag Poledica, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, koji je uhapšen 3. februara 2020. zbog zloupotrebe službenog položaja, a u vezi s rekonstrukcijom pruge preko Pančevačkog mosta, pušten je juče iz pritvora. Kako saznaje Kurir, Poledica je pravo iz pritvora otišao u kabinet svoje šefice, ministarke Zorane Mihajlović, gde se zadržao oko dva i po sata.

Pravac Nemanjina

- Poledica je na saslušanju negirao optužbe. Na pitanje o dokumentu kojim je zatražena rekonstrukcija Pančevačkog mosta, rekao je da je kao državni sekretar samo potpisivao dokumenta koja su mu nadležne službe dostavljale. Pravo iz pritvora, Poledica je otišao kod Mihajlovićeve u kabinet, u zgradu Vlade Srbije u Nemanjinoj - otkriva izvor našeg lista.

Likuje na Instagramu... Mihajlovićeva srećna zbog  oslobađanja Poledice
Likuje na Instagramu... Mihajlovićeva srećna zbog oslobađanja Poledicefoto: Instagram

Mihajlovićeva je odmah po hapšenju Poledice saopštila da podržava nadležne u svom radu, ali i podvukla da ne veruje da je državni sekretar ministarstva koje ona vodi zaista i počinio dela koja mu se stavljaju na teret. Da se ne odriče svog bliskog saradnika, Mihajlovićeva je potvrdila i juče, kada je na društvenu mrežu Instagram oko podneva postavila zajedničku fotografiju s Poledicom i napisala „saradnik“ i „prijatelj“.

Poledica je uhapšen po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, zajedno sa još petoro osoba - Branimirom Alimpićem, Zoranom Stanojevićem, Mirkom Međom, Predragom Ćurčićem, kao i Miroljubom Jevtićem, v. d. direktorom „Infrastruktura železnice“, koji je u pritvoru od 10. januara, jer je protiv njega u toku istraga zbog primanja mita.

Pali zbog „pančevca“

Oni se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja, kao i zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. Jevtiću, Alimpiću i Ćurčiću, svi zaposleni u „Infrastrukturi železnice“, stavlja se na teret da su izvršili produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se Poledica tereti da im je u tome pomogao. Međo i Stanojević se terete za po jedno produženo krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama. Mediji su preneli da se Poledica i ostali sumnjiče u vezi s rekonstrukcijom pruge preko Pančevačkog mosta.

Sumnja se da je Poledica zajedno s Jevtićem, Alimpićem i Ćurčićem pomagao da u postupcima javne nabavke bude favorizovano preduzeće ZGOP, čiji je direktor Zoran Stanojević. Preduzeće ZGOP bavi se građenjem, remontom i održavanjem pruga. Mirko Međo, direktor firme „Ingrap-Omni“, sumnjiči se da je davao formalne, „uslužne ponude“, kojima je obezbeđivano da ZGOP dobije poslove na tenderima.

Pozlilo direktoru „Puteva Srbije“

DROBNJAK NA LEKOVIMA ZBOG HAPŠENJA POLEDICE

foto: Vladimir Šporčić

Kada je Zoran Drobnjak, direktor JP „Putevi Srbije“, pre dva dana čuo da je uhapšen Miodrag Poledica, nije mogao da dođe sebi od šoka, saznaje Kurir. Naši izvori iz ovog preduzeća navode da se Drobnjak vidno potresao.

- Ovo je već serija hapšenja u sektoru s putevima, Poledica je važan čovek u Ministarstvu građevine i Drobnjak se isprepadao kada je čuo da je i on priveden - kaže izvor Kurira iz „Puteva“ i dodaje: - Priča se da je Drobnjak tog dana, kada je uhapšen Poledica, umesto viskija, pio lekove za pritisak.

Drobnjak do zaključenja broja nije odgovarao na naše pozive.

Kurir.rs/ J. Spasić - K. Blagović Foto: Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track