Najnovije vesti

USKORO SASTANAK U BERLINU: Kosovo i evrointegracije glavne teme razgovora Vučića i Angele Merkel
Ilustracija, Foto: Beta/Dimitrije Goll, EPA/Felipe Trueba

u narednih mesec dana

USKORO SASTANAK U BERLINU: Kosovo i evrointegracije glavne teme razgovora Vučića i Angele Merkel

Politika

BEOGRAD - Kosovo, evropske integracije i nova metodologija proširenja EU biće glavne teme razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel na sastanku do kojeg bi trebalo da dođe najkasnije za mesec dana.

"Sigurno je da će dobar deo razgovora Vučića s Merkelovom biti posvećen novom izaslaniku (EU) za pregovore Beograda i Prištine i njegovoj budućoj agendi. Vučić bi mogao da sazna i u kom smeru će pregovori pod vođenjem Miroslava Lajčaka ići. Zasad je to nepoznanica i naša strana ima rezervu budući da Lajčak dolazi iz Slovačke, zemlje koja nije priznala Kosovo. pa će se potruditi da pokaže kako on ne zastupa interese svoje zemlje, već EU", kaže izvor a navodi Blic.

Predsednik Vučić je danas naveo da ne može ni da potvrdi ni da demantuje informaciju da će odlazeći slovački ministar spoljnih poslova Miroslav Lajčak biti specijlani izaslanik EU u pregovorima Beograda i Prištine, navodeći da ne bi isključio tu mogućnost, ali je istakao da će ta osoba svakako biti pod snažnim uticajem Berlina.

On je naveo i da je Lajčak iskusan, veoma obrazovan i inteligentan čovek, koji ima izuzetnu saradnju s Berlinom.

(Kurir.rs/Tanjug/Blic)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...