ovako slavi vojvoda

ŠEŠELJ UZ PEČENJE I PESMU SLAVIO SLAVU! Kad se Marić pojavio na vratima, nastao je haos KURIRTV

Politika -

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka u svom sedištu u Zemunu obeležila je stranačku krsnu slavu Sveta Tri Jerarha, a zdravicu okupljenim gostima održao je domaćin slave i lider radikala Vojislav Šešelj.

Šešelj je u zdravici poželeo okupljenima dobro zdravlje pre svega, a kada je u pitanju SRS kako je rekao, njoj želji bolji izborni rezultat nego što je to bio na prethodnim parlamentarnim izborima.

- Mi ćemo dati sve od sebe da to zaslužimo, a da li će to biti dovoljno videćemo - rekao je Šešelj i dodao da je namerno održao kratak govor jer su ga kako kaže stranačke kolege kritikovale i rekle mu da ne dosađuje ljudima.

Na slavskom ručku bili su prisutni mnogi predstavnici ambasada, politički analitičari, karijerne diplomate i predstavnici medija.

Šešelj se posebno obradovao kada je na vratima video novinara Milomira Marića, ali i zažalio je što neki ljudi iz određenih ambasada nisu došli na slavu.

Na slavi kod radikala uvek veselo, meze, pečenje i pesme, od srpskih junačkih, do ruskih pesama. Ovoga puta su se radikali odlučili da muzika bude akustična.

Pogledajte u videu kako je bilo na slavi...

Na slavu u došli predstavnici Rusije, Azejbedžana, Kube i Kine

Predstavnici ambasada Rusije, Azejbedžana, Kube i Kine bili su danas u sedištu Srpske radikalne stranke (SRS) koja je proslavila svoju slavu - Sveta Tri Jerarha. Predsednik SRS Vojislav Šešelj je na proslavi izjavio da je SRS "patriotska stranka koja razvija prijateljske odnose s naprednim demokratski orijentisanim narodima i državama" i da je "protiv globalizma kao novog svetskog poretka, protiv hegemonije i dominacije", javlja Beta. "Mi smo stranka koja se bori za oslobodjenje srpskih zemalja koje su trenutno u tudjinskom ropstvu", rekao je Šešelj.

Šešelj je izneo da očekuje da će SRS na predstojećim izborima postići bolji rezultat nego na prethodnim, ali da je ;"najvažnije je da se naša borba nastavlja, da od naših principa nećemo odustajati" kao "stranka socijalne pravde, stranka ugnjetenih, stranka najsiromašnijih".

(Kurir.rs/ Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track