Dačić: Nemam čarobin štapić, ali uspeću
Foto: KURIR

Premijer obećava

Dačić: Nemam čarobin štapić, ali uspeću

Politika -
Ova Vlada će uraditi više nego što je bilo ko obećao, uložićemo sve što znamo da realizujemo ciljeve, poručio Ivica Dačić

BEOGRAD - A sad malo ja.- Svestan sam velikih očekivanja koje građani imaju od mene i učiniću mnogo više nego što očekuju, a ova Vlada će uraditi više nego što je bilo ko obećao - samouvereno je poručio novoizabrani premijer Ivica Dačić. U intervjuu agenciji Tanjug, Dačić je rekao da se u predizbornoj kampanji nije bavio lažima ni obećanjima i da je u svom ekspozeu naveo jasan i tačan pravac kojim Srbija treba da ide.- Srbija ima mnogo važnih ciljeva i zadataka. Srbija ide evropskim putem. Srbija ima kosovski i problem siromaštva. Ali, nijedan od tih ciljeva ne može biti ostvariv ukoliko nema stabilne ekonomske situacije i preporoda i oživljavanja privrede - kazao je Dačić.Važan zadatak Vlade je da stvori uslove da se očuva makroekonomska stabilnost, što podrazumeva smanjenje nepotrebnih birokratskih troškova, a da se istovremeno podstaknu obnova i razvoj privrede.- Teško je reći da bilo ko u Srbiji može imati čarobni štapić za rešavanje tih problema. Teško je reći hoće li ova Vlada uspeti da reši sve te probleme. Ali ono što je sigurno, ja kao premijer, i moji potpredsednici i ministri uložićemo sve što znamo da realizujemo postavljene ciljeve - poručio je premijer i dodao:- Ako imamo problema s novcem i time da li je moguće povećati životni standard tako brzo, onda barem građani Srbije treba da znaju da oni koji su na vlasti neće lagati, neće uzimati, nego će pokušati da zemlju organizuju najbolje što mogu da bi se ovi ciljevi ostvarili - kazao je Dačić.

Nema više sukobaNa pitanje da li će Vlada moći da izgura ceo mandat, Dačić je podsetio da se za svaku vladu govorilo da će kratko trajati.- Učinićemo sve što možemo da, pored svih razlika koje postoje, pored svih problema na koje možda svako gleda sopstvenim očima i ima svoje predloge za njihovo rešavanje, Vlada deluje kao jedinstveni tim i da eliminišemo sve moguće sukobe unutar vladajuće koalicije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja