LUD DAN U KOSOVSKOJ SKUPŠTINI: Prvo puštali pesme pokojne Nedžmije a onda kačili Tačijevu sliku?!
Foto: Gjirafa video printscreen

Prekinuta sednica u prištini

LUD DAN U KOSOVSKOJ SKUPŠTINI: Prvo puštali pesme pokojne Nedžmije a onda kačili Tačijevu sliku?!

Politika -

PRIŠTINA - Sednica Skupštine Kosova na kojoj je trebalo da se usvoji odluka o smanjenju broja parlamentarnih komisija sa 16 na 14 je prekinuta pošto nije obezbeđen forum da se o njoj glasa.

Za usvajanje odluke potrebno je obezbediti najmanje 80 glasova, što na današnjoj sednici nije bilo moguće, jer je nedostajalo još 12 poslanika koji treba da zauzmu slobodna mesta posle izbora za ministre u Vladi Kosova.

Inače današnja sednica je počela pesmama pokojne kosovske pevačice Nedžmije Pagaruše. Usledilo je postavljanje slike predsednika Kosova Hašima Tačija ispod grba Kosova, kao reakcija dela poslanika Demokratske partije Kosova zbog promene mesta slike kosovskog predsednika u kabinetu predsednice parlamenta Vjose Osmani.

Za 13 časova je zakazana sednica predsedništva parlamenta posle čega bi trebalo da usledi nastavak sednice i rasprava o drugim tačkama na dnevnom redu današnje sednice. Skupština Kosova je pre pauze donela odluku da se nastavi sa privremenim finansiranjem obaveza iz budžeta Kosova za mart 2020 godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track