Najnovije vesti

EKSKLUZIVNO! VUČIĆ UĆUTKAO KURTIJA U MINHENU! Umislio si da si velika zvezda... Prištinski premijer NI REČ NIJE REKAO
Foto: Profimedia, Marina Lopičić

IZA KULISA SASTANKA O ZAPADNOM BALKANU

EKSKLUZIVNO! VUČIĆ UĆUTKAO KURTIJA U MINHENU! Umislio si da si velika zvezda... Prištinski premijer NI REČ NIJE REKAO

Politika

MINHEN - Kako Kurir ekskluzivno saznaje, tokom okruglog stola o Zapadnom Balkanu, koji se danas održava u Minhenu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je uništio i ućutkao Aljbina Kurtija.

Kurti je počeo da kritikuju sporazum Mini šengen i ponovio besmislice o o tome "kako Srbiju treba osloboditi Kosova" i kako će oni uvesti recipročne mere, na šta mu je predsednik Srbije odgovorio:

- Ne možete da vređate Srbiju jer mislite da ste velika zvezda. Ne predstavljate državu. Pola sveta, ćlanica Ujedinjenih nacija nije vas priznalo, a ako pričamo o teritoriji čak i više. Ako nastavite sa uvredama, ok je. Mi ćemo uraditi sve da se održi mir i stabilnost, nećete nas isprovocirati. Ponižavanjem naših napora oko Mini šengena, ja vas ne razumem. Ali to je za vas veliki izazov, ako mislte da glumite važnog tipa - poručio je Vučić samozvanom premijeru.

Kurti se više nije ni javio za reč, a Vučić mu je dodao:

Ako mislite o merama reciprociteta onda pročitajte Briselski sporazum. Tu piše da morate da formirate Zajednicu srpskih opština. To vam je jedina obaveza bila i nista niste uradili - rekao mu je srpski predsednik, nakon čega je Kurti nije prozborio ni reč.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...