Najnovije vesti

Stefanović: Vučić brine o interesima Srbije, Dačić bira lakši put
Foto: Marina Lopičić

Stefanović: Vučić brine o interesima Srbije, Dačić bira lakši put

Politika

BEOGRAD - Otkako je Aleksandar Vučić vodi računa ovom pitanju, 17 država je povuklo priznanje tzv. Kosova, a sprečili smo i da Priština uđe u najznačajnije međunarodne institucije, iako to nimalo nije bilo lako, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Srbija je uspela da zadrži prisustvo na KiM uprkos katastrofalnim odlukama koje su donosili oni koji danas žele da se vrate na vlast, rekao je Stefanović za Novosti.

A o tome šta Srbi na KiM misle o toj Vučićevoj politici uvek jasno kažu i na izborima, na kojima lista koju on podržava dobije više od 90 posto glasova, kazao je Stefanović, komentarišući angažman predsednika Srbije na rešavanju kosovskog čvora i kritike koje stižu iz dela opozicije.

Reagujući na to što se u javnosti u poslednje vreme često potencira da su "Vučić i Dačić isto", Stefanović kaže: "Svakako da nisu isto. Vučić je pre svega državnik koji brine o interesima Srbije, veoma često i na štetu stranačkih i ličnih interesa, dok je Dačić političar koji bira da uradi ono što mu je lakše".

"Ima, naravno, i drugih razlika, ali o njima ne bih govolrio", dodao je Stefanović.

Komentarišući dokumentarni serijal "Vladalac" na TV N1, Srefanović navodi da je cilj bio - satanizacija Vučića.

"Film je isključivo propaganda Dragana Đilasa, izraz apsolutne mržnje prema Vučiću. Interesantno mi je što je film deo privatne produkcije, pa se pitam da li bi N1 emitovao četiri sata filma o Đilasu i Miroslavu Miškoviću, u kojima bi bilo predstavljeno koliko su milijardi zaradili u vreme kada su bili na vlasti, obojica na različite načine, o tome koliko je mladih napustilo zemlju, koliko se fabrika zatvorilo u Srbiji i koliko je zemalja povuklo priznanje nezavisnosti tzv. Kosova", kazao je Stefanović.

"Ali, nešto mi se ne čini da će N1 ikada emitovati taj film", zaključio je Stefanović.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track