Najnovije vesti

ZADRŽAO MESTO IZASLANIKA ZA KOSOVO: Ričard Grenel ostaje Trampovog izaslanika za Beograd i Prištinu!
Foto: Zorana Jevtić

tri funkcije istovremeno

ZADRŽAO MESTO IZASLANIKA ZA KOSOVO: Ričard Grenel ostaje Trampovog izaslanika za Beograd i Prištinu!

Politika

Ambasador SAD u Nemačkoj i specijalni izaslanik presednika SAD za Srbiju i Kosovo Ričard Grenel ostaće na tim funkcijama uprkos imenovanju na mesto vd direktora američkih nacionalnih obaveštajnih službi, potvrdio je njegov kabinet Glasu Amerike.

"Možemo da potvrdimo da će ambasador Grenel služiti i kao ambasador u Nemačkoj i specijalni izaslanik predsednika SAD za mirovne pregovore Srbije i Kosova i vd direktora nacionalnih obaveštajnih službi - simultano", naveo je za Glas Amerike Dik Kastin, portparol Ričarda Grenela.

Kastin precizira da će Grenel biti na funkciji vd direktora nacionalnih obaveštajnih službi privremeno.

"Ističem da je ambasador Grenel odgovorio na zahtev predsednika Trampa da bude vršilac dužnosti direktora nacionalnih obaveštajnih službi na određeno vreme. Bela kuća će uskoro objaviti svoju nominaciju za mesto direktora nacionalnih obaveštajnih službi. Uzimajući to u obzir, ambasador Grenel će ostati na funkcijama ambasadora SAD u Nemačkoj i specijalnog izaslanika za Srbiju i Kosovo i 100 odsto je tome posvećen", naveo je Kastin.

Bela kuća je ranije saopštila da je predsednik Donald Tramp uveren da će Ričard Grenel nove dužnosti obavljati na najbolji mogući način.

“Ambasador Grenel posvećen je nepolitizovanom i nestranačkom pristupu u obavljanju funkcije šefa obaveštajnih službi – od čega zavisi naša bezbednost.

Grenel je stekao višegodišnje iskustvo u obaveštajnoj zajednici obavljajući više funkcija – uključujuči i dužnost specijalnog izvestioca Bele kuće za pregovore Srbije i Kosova, ali i predstavnika SAD-a pred Ujedinjenim nacijama.

Ambasadorska funkcija je Ričardu Grenelu potvrđena u Senatu aprila 2018. godine”, navedeno je u saopštenju Bele kuće. Prethodno je američki predsednik Donald Tramp objavio da će Grenel postati novi vršilac dužnosti direktora američkih nacionalnih obaveštajnih službi.

Kurir.rs/Fonet

Foto Zorana Jevtić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...