Najnovije vesti

POLEMIKA RADETE I STOJMIROVIĆA: U Srebrenici nije bilo genocida i najveći ološ i šljam su oni koji to tvrde
Foto: Zorana Jevtić

RASPRAVA U PARLAMENTU

POLEMIKA RADETE I STOJMIROVIĆA: U Srebrenici nije bilo genocida i najveći ološ i šljam su oni koji to tvrde

Politika

BEOGRAD - Tokom rasprave o Predlogu zakona o memorijalnom centru "Staro sajmište" polemisali su poslanik Srpske napredne stranke Ljubiša Stojmirović i poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta, nakon što je Radeta iznela teške uvrede na račun političara, ali i novinara, koji smatraju da se u Srebrenici dogodio genocid.

Radeta je tokom rasprave ponovila da u Srebrenici nije bilo genocida i nazvala novinarku Snežanu Čongradin "nakazom od novinara", jer iznosi da se genocid dogodio, te dodala da su promoteri tog stava i Čedomir Jovanović, Nenad Čanak, Marinika Tepić, Antonela Riha:

"Moramo na svakom mestu da tvrdimo da u Srebrenici nije bilo genocida i da kažemo da su najveći ološ i šljam oni koji tvrde da jeste, i to su Čeda, Čanak, Kandić, Riha, Tepić, Mihajlo Pavalović i njima slični", rekla je Radeta u parlamentu.

Stojmirović joj je odgovorio da mu nikada nije bila želja da podržava one koje nabrojala, navodeći da je on jedan od poslanika koji je nosio bedž radikala "U Srebrenici nije bilo genocida" i majicu "Kosovo je zauvek Srbija".

"I ja se toga ne stidim i uvek branim to stanovište i tvrdim da u Srebrenici nije bilo genocida, ali meni smeta sledeće: Imali ste jednu suvišnu reč, nazvali ste novinara, ženu - nakazom. To je ono što treba da izbegavamo. Vi se sukobljavate sa njihovim stavom, a ne sa ličhnošću", rekao je Stojmirović.

On je dodao i da bi bilo dobro da lider radikala Vojislav Šešelj svima poslanicima podeli svoju knjigu u kojoj navodi da u Srebrenici nije bilo genocida.

"Normalno je za buduće naraštaje da imaju dokumenta, da se vidi da nije bilo genocida, ali ništa neće moj ili vaš argument biti jači ako nekog nazovemo magarcem, čudovištem ili nakazom. Nemojte da napadate ličnost nego njihov stavove", rekao je Stojmirović.

Radeta je odgovorila da to što on naziva ličnost jesu "karakondžule, šljam, najniža ljudska vrsta i Srbi samo po rođenju, slučajno" i dodala da poslanici SNS koriste takođe teški reči kada neko napada predsednika SNS i predsednika Republike.

"Mi nikada nismo rekli da to nije dobro, niti smo stavili primedbu. Ne može ta Čongradin, (Aleksandra) Jerkov, Tepić i drugi imati nikakav poseban tretman. Ssta to znači napadamo ženu? Ona nije žena, ona je novinar koji je plaćen sa zapada da sve najgore piše o Srbiji i za nju ne može da se kaže ništa lepo. Za nju je lepa reč - karakondžula. Trenutno ne mogu gore da se setim", rekla je Radeta.

Ona je dodala da se to odnosi na sve koji pokušavaju da nametnu tezu celokupnom srpskom narodu da se u Srebrenici dogodio genocide.

"Nemojte to licemerstvo, to od vas ne očekujem. Jednom kad vase kolege budu govorile za ove što su na N1, Danasu, onda intervenišete, mi nećemo, jer mislimo da svakom treba reći ono što zaslužuje", odgovorila je Radeta.

Radeta je kazala da radikali podržavaju donošenje Zakona o memorijalnom centru "Staro sajmište", jer je to partiotsko pitanje, ocenjujući da je dobro što je na dnevnom redu.

Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track