MINISTAR ODBRANE U POSETI MINSKU: Vulin Belorusija je uvek čvrsto uz Srbiju
Foto: BETA / Ministarstvo odbrane Srbije

Prijateljstvo

MINISTAR ODBRANE U POSETI MINSKU: Vulin Belorusija je uvek čvrsto uz Srbiju

Politika -

Srbija i Belorusija imaju razvijenu bilateralnu saradnju, ovo je prijateljska zemlja koja je i 1999, u vreme NATO agresije, bila čvrsto uz nas. Ovo su reči ministra odbrane Aleksandra Vulina, koji je sa delegacijom boravio u dvodnevnoj poseti Belorusiji, gde ga je, uz najviše državne i vojne počasti, dočekao ministar odbrane Belorusije, general-major Viktor Hrenin.

Vulin je čestitao beloruskom kolegi na imenovanju na dužnost ministra odbrane, kao i Dan zaštitnika otadžbine i 102 godine od osnivanja Oružanih snaga Belorusije.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Ministarstvo Odbrane Srbije

- Saradnja u oblasti odbrane sa Belorusijom od 2012. znatno je napredovala. Predsednik Lukašenko jedini je strani državnik koji je za vreme NATO agresije došao u Beograd. Odnosi između predsednika Srbije i Belorusije Vučića i Lukašenka takvi su da otvaraju mogućnosti dalje saradnje - istakao je Vulin na sastanku.

On je domaćinima zahvalio na donaciji četiri aviona „mig-29“ i dodao da je na sastanku bilo reči i o zajedničkim vojnim vežbama dveju država koje se očekuju u ovoj godini.

Ministar Viktor Hrenin zadovoljan je što je saradnja Srbije i Belorusije na visokom nivou.

- Posebno je korisno što je broj aktivnosti i vežbi u stalnom porastu. Hvala na odličnoj spremnosti Vojske Srbije koju je pokazala na vežbama, kao i na takmičenjima u okviru Međunarodnih vojnih igara - rekao je Hrenin.

(Kurir.rs / D. S. / Foto: BETA / Ministarstvo odbrane Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track