Najnovije vesti

KOSTREŠ PODRŽAO ZELENOVIĆA: Svako ko želi da pobedi, mora da izađe na izbore!
Foto: Fonet

ocena

KOSTREŠ PODRŽAO ZELENOVIĆA: Svako ko želi da pobedi, mora da izađe na izbore!

Politika

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš pozdravio je odluku stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) da izađe na lokalne izbore u Šapcu i ocenio da je izlazak na izbore jedini način da se opozicija suprotstavi aktuelnoj vlasti.

Kostreš je kazao da je "bojkotom izbora smanjuju broj izašlih i samim tim omogućavaju veći broj poslanika Srpskoj naprednoj stranci".

- Svako ko želi da pobedi Aleksandra Vučića - mora da izadje na izbore. Možda ga ne možemo pobediti na ovim izborima, ali možemo osloboditi neke lokalne samouprave, kao što smo to uradili u prvoj fazi rušenja (Slobodana) Miloševića - naveo je Kostreš.

foto: Zorana Jevtić

Prema njegovoj oceni, ukoliko se obezbedi veća izlaznost opozicionih birača, "Vučić pada ispod 40 odsto" i "neće moći samostalno da formira vladu".

- A to je prvi tek korak. Vojvođanski front će pokušati da zajedno sa drugim proevropskim političkim strankama, pokretima i pojedincima upravo to i učini. Mi ne želimo da se povlačimo, mi idemo u političku borbu institucionalnim i zakonskim putem iako smo svesni da uslovi nisu savršeni. Sedenjem kod kuće se Vučiću omogućava svevlast a mi to ne želimo - rekao je Kostreš.

Foto/Source:Fonet / Kurir.rs

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...