KOSTREŠ PODRŽAO ZELENOVIĆA: Svako ko želi da pobedi, mora da izađe na izbore!
Foto: Fonet

ocena

KOSTREŠ PODRŽAO ZELENOVIĆA: Svako ko želi da pobedi, mora da izađe na izbore!

Politika -

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš pozdravio je odluku stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) da izađe na lokalne izbore u Šapcu i ocenio da je izlazak na izbore jedini način da se opozicija suprotstavi aktuelnoj vlasti.

Kostreš je kazao da je "bojkotom izbora smanjuju broj izašlih i samim tim omogućavaju veći broj poslanika Srpskoj naprednoj stranci".

- Svako ko želi da pobedi Aleksandra Vučića - mora da izadje na izbore. Možda ga ne možemo pobediti na ovim izborima, ali možemo osloboditi neke lokalne samouprave, kao što smo to uradili u prvoj fazi rušenja (Slobodana) Miloševića - naveo je Kostreš.

foto: Zorana Jevtić

Prema njegovoj oceni, ukoliko se obezbedi veća izlaznost opozicionih birača, "Vučić pada ispod 40 odsto" i "neće moći samostalno da formira vladu".

- A to je prvi tek korak. Vojvođanski front će pokušati da zajedno sa drugim proevropskim političkim strankama, pokretima i pojedincima upravo to i učini. Mi ne želimo da se povlačimo, mi idemo u političku borbu institucionalnim i zakonskim putem iako smo svesni da uslovi nisu savršeni. Sedenjem kod kuće se Vučiću omogućava svevlast a mi to ne želimo - rekao je Kostreš.

Foto/Source:Fonet / Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track