Najnovije vesti

SRBIJA 21 U IZBORNOJ TRCI! Marko Đurišić: Izbori jedini način da promenimo vlast
Foto: Marina Lopičić

Jednoglasno

SRBIJA 21 U IZBORNOJ TRCI! Marko Đurišić: Izbori jedini način da promenimo vlast

Politika

Poslanica Gordana Čomić saopštila je da napušta DS, a Marko Đurišić da je već izašao iz SDS Borisa Tadića

Centar za buduću Srbiju - Srbija 21 učestvovaće na parlamentarnim i lokalnim izborima u aprilu, saopštio je juče Marko Đurišić iz te organizacije.

On je istakao da je odluka doneta nakon razgovora s predstavnicima političkih grupa iz 100 gradova o tome na koji način treba da se bore protiv režima. Najavio je sastanak s ljudima iz lokalnih sredina o tome ko će biti na listi i s kim treba praviti koalicije.

Đurišić je podvukao da izborni uslovi nisu dobri, ali da je jedini način da se vlast promeni učešće u institucijama i borba.

- Znamo kako je moguće promeniti vlast, a početak tog procesa je ujedinjenje svih demokratskih snaga bazirano na vrednosnim osnovama. Već smo uspeli da okupimo ljude različitih političkih opcija, što je jedan od glavnih pokazatelja da je ujedinjenje moguće - rekao je Đurišić i istakao da više nije član Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića. Kaže da su se borili „možda i u težim uslovima nego što su danas“ i da su uspeli da se izbore s tim tokom devedesetih, a da sada žele da iskoriste svoje iskustvo za modernu i evropsku Srbiju.

foto: Marina Lopičić

Poslanica Gordana Čomić rekla je da je cilj njihovog okupljanja da se obrate ljudima koji nemaju za koga da glasaju.

- Legitimno je da druge političke organizacije smatraju bojkot efikasnim sredstvom. Mi znamo da se fer i demokratski izbori, slobodni mediji i institucije osvajaju, ne poklanjaju se - navela je Čomićeva i dodala da je ona u procesu isključenja iz DS. - Rado ću sačekati kraj tog procesa, koji je započet mojom odlukom da podnesem predlog zakona od 40 odsto manje zastupljenog pola na izbornim listama.

foto: Marina Lopičić

Konferenciji su prisustvovali i ostali predstavnici organizacije: Nenad Konstantinović, Bojan Đurić, Miljana Jovanović, Vladimir Jovanović.

Kurir / K. V.

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track