DELEGACIJA SIJERA LEONEA BILA JE NEDAVNO GOST SRBIJE: Doprinos parlamentarne saradnje povlačenju priznanja Kosova
Foto: Promo

DIPLOMATIJA

DELEGACIJA SIJERA LEONEA BILA JE NEDAVNO GOST SRBIJE: Doprinos parlamentarne saradnje povlačenju priznanja Kosova

Politika -

Vest koja je definitivno obeležila treći dan marta u svim svetskim diplomatskim krugovima jeste da je Republika Sijera Leone postala 18. država koja je povukla priznanje Kosova.

Uspeh srpskog državnog vrha, predvođenog predsednikom Aleksandrom Vučićem, naišao je na izuzetan odjek. Jedan od važnih događaja koji je prethodio ovom značajnom trenutku za našu zemlju je 141. zasedanje Interparlamentrane unije, na kojem je učestvovalo 150 delegacija iz celog sveta a u kojima je bilo 77 predsednika parlamenata i 60 potpredsednika. Domaćin je bila Narodna skupština Srbije, a predsednica Maja Gojković je obavila pojedinačne razgovore sa svim gostima ukazujući na otvorenost Srbije i njenu želju da razvija bilateralne odnose i gradi mostove prijateljstva.

Jedan od sastanaka bio je i sa delegacijom Sijera Leonea predvođenom predsednikom Parlamenta Abasom Černorom Bunduom, koji je doprineo nastojanjima srpske diplomatije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem da izdejstvuje povlačenje priznanja tzv. Kosovo od strane što više država.

Tako se i Sijera Leone pridružila zemljama koje daju punu podršku suverenitetu Srbije. Trenutno od 193 članice UN, Kosovo priznaju 92 države, 96 ne priznaje, dok pet uglavnom priznaju Kosovo ali ne glasaju za njega.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track