ŽESTOK SUKOB U PRIŠTINI! ALBANCI U RATU: Kurti gubi podršku SAD
Foto: EPA / Valdrin Xhemaj

veliki Fajt: KADRI VESELJI ŽESTOKO UDARIO NA PREMIJERA

ŽESTOK SUKOB U PRIŠTINI! ALBANCI U RATU: Kurti gubi podršku SAD

Politika -

Bivši šef parlamenta kaže da predsednik vlade za mesec dana vlasti ništa nije uradio

Albanski političari otvoreno su zaratili. Predsednik najuticajnije opozicione Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji upozorio je da su tokom prvih mesec dana vlade Aljbina Kurtija povučena dva priznanja kosovske nezavisnosti, kao i da novi kabinet u tom periodu nije pokazao ništa osim bahatosti, kojom opravdava nerad.

Veselji je na svom Fejsbuk profilu, povodom mesec dana rada kosovske vlade, napisao da je Kurti povećao broj političkih savetnika, te da je zaposlio članove porodice i ekstremiste. Kurtija je optužio da aktuelna vlada preti da potpuno oslabi odnose Prištine sa SAD.

foto: EPA / Valdrin Xhemaj

- Umesto da nudi bezbednost i jačanje Kosova u međunarodnim odnosima, događa se suprotno. Pretnje i slabljenje odnosa sa SAD, pokazivanje nervoze u odnosima s Albanijom i izraze dobre volje prema Srbiji - napisao je Veselji.

Upozorio je i da su se tokom samo mesec dana rada Kurtijeve vlade dogodila i dva povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti.

Nova provokacija TAČI PRETI SUKOBIMA

Predsednik privremenih organa u Prištini Hašim Tači juče je, na skupu posvećenom OVK, zapretio ratom. Kako je rekao, oni koji prete Kosovu dobiće odgovor na svojoj teritoriji.

foto: Profimedia

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da Tačijeva izjava predstavlja čvrst i neoboriv dokaz da Priština preti agresijom:

- Tačijeva izjava predstavlja čvrst i neoboriv dokaza da Priština preti agresijom teritoriji izvan južne srpske pokrajine i da su čelnici privremenih institucija samouprave u Prištini latentni izvor nestabilnosti u našem regionu, večno zarobljeni u svojoj ratnoj prošlosti.

(Kurir.rs / Foto:EPA / Valdrin Xhemaj)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track