VUČIĆ O KORONI, IZBORIMA I OPOZICIJI: Najbolje da me stave u izolaciju do 26. aprila! A onda rekao hoće li se testirati
Foto: Printscreen Tanjug

predsednik na fruškoj gori

VUČIĆ O KORONI, IZBORIMA I OPOZICIJI: Najbolje da me stave u izolaciju do 26. aprila! A onda rekao hoće li se testirati

Politika -

FRUŠKA GORA - Najbolje bi bilo za neke da budem stavljen u izolaciju do 26. aprila, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić, povodom činjenice koji su se mediji, pa i političari obradovali tome što je objavljeno da su najmanje dve osobe, koje su prisustvovale nedavnom skupu AIPAC, pozitivne na korona virus.

"Juče je jedan političar rekao - hajde da odložimo izbore. A, onda, 'ako bi moglo Vučić da umre...", Ali, to ne smeju, jer nije pristojno da se kaže, ali bi rešilo problem. Ili, ako bi mogli Vučića da strpamo u karantin, bar do 26. aprila i to bi nam rešilo problem"..., primetio je Vučić odgovarajući na pitanja novinara na Fruškoj gori.

On je dodao da, prema istraživanja javnog mnjenja, koja je dobio, njegovim političkim protivnicima ni to ne bi donelo dobre rezultate, što je zapravo pravi razlog njihovih predloga da se izbori odlože. "Ne vredi, ljudi, neće vas narod...", rekao je Vučić.

On je preneo novinarima da su danas oni koji su imali i 20 odsto, pa pali na 13-14 procenata, sada "svi zajedno nemaju 8 odsto". "Neće ljudi pretnje da slušaju, već hoće plan i program", konstatovao je Vučić.

Kako je rekao, iznenadio se kada je video kako neki drugi napreduju, što mu pokazuje da će biti interesantna utakmica. On sam će, ponavlja, da se bori vrlo ozbiljno za zemlju, te da ozbiljno shvata i pretnju korona virusom. "Ali, u političke igranke, neozbiljne i neodgovorne, ne mogu da ulazim. A, što se tiče nečijih želja da neko strada ili da neko bude bolestan... to mnogo više govori o tim ljudima, nego o meni", zaključio je Vučić.

Za odlaganje izbora nisu zbog korone, već "strmoglavog pada"

Vučić je izjavio danas da bi neki u zemlji voleli da se izbori ne održe navodno zbog koronavirusa i poručio im da demokratija ne može da se odlaže i da građani treba da iskažu svoj stav.

Na pitanje da li on i vlast realativizuju opasnost od korona virusa i da li će biti zbranjena javna okupljanja, pošto je u toku predizborna kampanja, Vučić je rekao nema reči o relativizaciji pošto se država veoma odgovorno ponaša i zbog toga dobija sve pohvale od Svetske zdravstvene organizacije.

Vučić je primetio da je 2009. godine, kada je bila slična situacija u Srbiji umrlo 137 ljudi, kao i da bivša vlast tada nije zabranila ni sportske manifestacije. "Ali, nikada nisam rekao kako su oni krivi za smrt tih ljudi", rekao je Vučić i dodao da se i po tome vidi razlika između tadašnje i sadašnje vlasti. Kaže da korona irus služi kao pokriće za odlaganje izbora onima koji imaju "stromglavi pad".

Upitan da li će biti zabranjena javna okupljana kao što je to urađeno u Italiji, Vučić je rekao da Srbija nema žarište kao Italija, gde ima na stotine mrtvih i obolelih i da ne razume takvo poređenje.

Na pitanje, da li će se testirati na koronavirus, jer su domaćini nedavne konferencije u Vašingtonu na kojoj je bio, zbog dvoje zaraženih tražili od učesnika da poštuju protkol, Vučić je rekao: "Vi biste želeli da se testiram na korona virus nadajući se da će nešto da se desiti, je ako se ne desi onda ćete da pričate narodu kako imam koronavirus. Daću sve od sebe da poslušam savet, ja sam dil mejker, samo pod uslovom da još dva puta reprizirate taj genijalan film Vladac. I, ako sam negativan, onda da me pustite da vodim kampanju do 26. aprila, odnosno da ne izmislite da me udario meteorit tokom noći i slično", poručio je Vučić. Dva puta reprizirajte Vladaoca i odmah idem na test, "ponudio" je još jednom.

Naglasio je da je Srbija postupila vrlo ozbiljno i odgovorno po pitanju koronavirusa i uradila sve prostorije za karantin i izoalciju, u svim bolnicama i infektivnim klinikama. "Reč je o ozbiljnoj stvari i to nije relativizacija, već su to činjenice u vezi sa korona virusom", istakao je Vučić i dodao da će država na najbolji način brinuti o svojim građanima. Država je sve pripreme oko korona virusa odlično obavila, ističe, kao i da se ništa ne krije, s obzirom da ima zemalja u kojima se namerno ne rade testovi. Vučić je izrazio čekivanje da će Srbija tu situacija sa koronom uspešno savladati i da će pokriti ekonomsku štetu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track