Ugljaninu četiri državna sekretara

Ugljaninu četiri državna sekretara

Politika -
Ti državni sekretari radiće u ministarstvima prosvete, poljoprivrede, policije i energetike ili infrastrukture, predsednik SDA

NOVI PAZAR - Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio da je ta stranka dobila četiri mesta državnih sekretara u ministarstvima bitnim za Sandžak.

Ti državni sekretari radiće u ministarstvima prosvete, poljoprivrede, policije i energetike ili infrastrukture, rekao je Ugljanin sinoć u Novom Pazaru na iftaru - okončanju dnevnog posta, koji je organizovala Asocijacija mladih povodom 22. godišnjice njegove stranke.

"Prema sporazumu, dobićemo i 50 odsto republičkih rukovodećih funkcija u svim sandžačkim gradovima. Dobićemo i pravo da u kratkom periodu izvršimo balans nacionalnog sastava zaposlenih u državnim institucijama, pre svega u tužilaštvu, sudstvu, organima za prekršaje, policiji, carini i svim drugim ustanovama u onom procentu koliko nas ima u tom gradu", rekao je Ugljanin.

On je naveo da je trenutno stanje vrlo štetno za Bošnjake i da će to ispraviti najkasnije u prvoj polovini mandata. Ugljanin je istakao da je novi mandat u Vladi Srbije prihvatio da bi stvorio uslove za maksimalnu integraciju Bošnjaka iz Sandžaka u svim državnim institucijama na lokalnom, regionalnom i republičkom nivou, ali i zbog bržeg socijalno-ekonomskog razvoja Sandžaka, ali i svihdrugih nedovoljno razvijenih područja u zemlji.

"Protiv toga sam da formiramo šalter za žalbe i da se nekome žalimo, već sam za to da zakonskim rešenjima stvorimo uslove da vi mladi imate mogućnosti da budete uspešni. Želja mi je da stvorimo dobre uslove za vaše i obrazovanje vaših potomaka, da stvorimo institucije kroz koje ćemo mi Bošnjaci u Sandžaku, ali i ostali građani Srbije, moći da ostvarujemo, unapređujemo i štitimo svoj identitet i ljudska, građanska i nacionalna prava", rekao je Ugljanin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track