BAJATOVIĆ VIŠE NEĆE VODITI SRBIJAGAS?! Rusi podržavaju promene u ovom preduzeću!
Foto: Dragan Kadić

smena?!

BAJATOVIĆ VIŠE NEĆE VODITI SRBIJAGAS?! Rusi podržavaju promene u ovom preduzeću!

Politika -

Aleksandar Vučić i Ivica Dačić navodno su postigli dogovor da Dušan Bajatović više ne bude na čelu Srbijagasa.

Kako navodi sajt Novi centar, SPS u Pokrajini i Novom Sadu ima loše rezultate, stranačka struktura gotovo da ne postoji, i kako se tvrdi, Bajatović sve pokušava da pokrije parama.

Za kampanju SPS na pokrajinskom nivou i za Novi Sad, Bajatović je angažovao profesionalne marketare, koji su do sada reklamirali restorane i butike i koji se ne razumeju u politiku. Njihov angažman je skupo plaćen a rezultati su gotovo nevidljivi, navodi se na sajtu Novi centar.

Kako se tvrdi, dok u Beogradu i užoj Srbiji SPS-u prilazi sve više mladih ljudi, u Vojvodini se gotovo niko ne priključuje ovoj stranci.

"Do sada je Dačić tolerisao takvo stanje SPS u Vojvodini zbog Bajatovićeve pozicije u Srbijagasu. Međutim, upravo takvo neodgovorno vođenje stranke, SPS je koštalo i glasova i kadrova u Vojvodini. Dosadašnji lojalni članovi SPS u Vojvodini su prosto prestali biti aktivni. Odbori su se rasuli, a novih članova nema" - navodi se u tekstu.

Sklanjanje Bajatovića sa mesta direktora Srbijagasa, uz Dačićevu saglasnost, bilo bi osnova za produžetak koalicije SPS-SNS. Vučić računa da će svakako imati dovoljnu podršku u glasačkom telu da sam formira novu vladu bez SPS. Ipak, da ne bi narušavao tradicionalno dobre odnose sa Dačićem i SPS, uz manje ustupke, kao što je čelno mesto Srbijagasa, i još koja „sitnica“, SPS bi se trebao naći u novoj postizbornoj koaliciji sa SNS i u Vladi Srbije, piše Novi centar.

"Ruska podrška Vučiću u slučaju promena u Srbijagasu neće izostati. Lični dobri odnosi Vučića sa Putinom su garancija tome. SPS više ne igra ulogu jedine proruske stranke u Srbiji. Dugovi koje je napravio Bajatović u Srbijagasu su jedan od ključnih razloga zašto Rusi žele da prepuste vođenje ove firme naprednjacima" - zaključuje se u tekstu.

Kurir.rs / Novi centar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track