VELIKE PROMENE KOD DEMOKRATA! ĐILAS SMENJUJE LUTOVCA: Na čelo DS postavlja generala Sretu Malinovića?
Foto: Kurir, Dado Đilas

ekskluzivni paparaco

VELIKE PROMENE KOD DEMOKRATA! ĐILAS SMENJUJE LUTOVCA: Na čelo DS postavlja generala Sretu Malinovića?

Politika -

Plan: Lider SZS već dugo planira da zameni šefa Demokratske stranke, kojem je zamereno da ne zna da ujedni ljude i da samo gleda svoje interese. Uskoro se zakazuje skupština stranke na kojoj će doći do smene

Predsednik Stranke slobode i pravde i lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas, koji neformalno rukovodi Demokratskom strankom, rešio je da na njeno čelo postavi generala Sretu Malinovića, predsednika resornog odbora DS za bezbednost.

Naime, prema saznanjima Kurira, Đilas već duže vreme razmišlja da zameni aktuelnog predsednika demokrata Zorana Lutovca jer je potpuno nezadovoljan načinom na koji ovaj vodi stranku.

foto: Marina Lopičić

Razdor u stranci

- Lutovac jeste poslušan i u tom smislu Đilas nema problem s njim, ali je očigledno da ne zna da rukovodi strankom i da nije sposoban da ljude u DS ujedini. Već dugo veći deo demokrata nije zadovoljan, što ni javno ne kriju, i jednostavno je stvoren veliki razdor u stranci. Umesto da radi nešto na tom polju, na šta mu je više puta ozbiljno skrenuta pažnja, Lutovac samo gleda neke svoje interese, a sve ostalo pušta niz vodu. Đilas je zato tražio čoveka koji bi ga zamenio i nakon razgovora sa više svojih ljudi od poverenja u DS doneo je odluku da to bude general Malinović - otkriva naš sagovornik iz redova demokrata.

foto: Dado Đilas

Malinović se, što je Đilasu izuzetno bitno, nedvosmisleno zalaže za bojkot izbora i pritom je čovek od autoriteta koji bi bio i više nego sposoban da preuzme rukovodeću poziciju u stranci. Pritom, gotovo da nema čoveka u DS koji bi išta loše o njemu rekao, naprotiv, Malinović uživa poverenje i poštovanje ostalih članova.

foto: Kurir

Kako nije časio ni časa, Đilas se već juče po podne sastao s Malinovićem u jednom kafiću na Vračaru i izneo mu ovaj predlog, o čemu svedoče i ekskluzivne fotografije koje objavljujemo, a na kojima se vide njih dvojica u društvu Balše Kašćelana, sekretara Predsedništva DS i Đilasovog čoveka od izuzetnog poverenja.

Sve isplanirano

- Kašćelan je i bio prvi kome je Đilas izneo ovaj predlog i s kojim se posavetovao. Pošto mu je Kašćelan inače, uslovno rečeno, veza za stvari od poverenja u DS, njega je i obavezao da ugovori ovaj sastanak - objašnjava naš sagovornik.

foto: Kurir

Tako su njih trojica juče detaljno prošli sve varijante koje dolaze u obzir za smenu Lutovca i postavljanje Malinovića na čelo DS. Malinović bi, ukoliko pristane - a sva je prilika da hoće - zamenio Lutovca na čelnoj poziciji možda već uoči predstojećih republičkih izbora, mada je sva prilika da do toga dođe neposredno nakon njih, kada treba da bude održana Skupština DS.

Kurir.rs/ ekipa kurira Foto: Kurir, Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track