MILUTIN MRKONJIĆ SAKRIO FIRMU U PODGORICI: Preuzeo vlasništvo nad firmom povezanom sa aferom Agrobanka
Dobio preduzeće na poklon... Milutin Mrkonijć, Foto: Zorana Jevtić

otkriven: SOCIJALISTA IZIGRAVAO ZAKON

MILUTIN MRKONJIĆ SAKRIO FIRMU U PODGORICI: Preuzeo vlasništvo nad firmom povezanom sa aferom Agrobanka

Politika -

Dok Mrkonjić nije ušao u firmu, njena delatnost je bila farmacija, a onda se naprasno menja i ulazi u sferu građevine

Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS i bivši ministar infrastrukture, preuzeo je u Crnoj Gori 2002, bez ikakve naknade, vlasništvo nad firmom „Habit invest“, koja je bila povezana s Radosavom Sekulićem, akterom afere „Agrobanka“ i čovekom bliskim SPS.

Mrkonjić, koji je i dalje vlasnik i zastupnik „Habit investa“, vlasništvo nad firmom nikad nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, što je bio u obavezi da učini, piše CINS.

Dok Mrkonjić nije ušao u firmu, njena delatnost je bila farmacija, a onda se naprasno menja i ulazi u sferu građevine. Firma je dobijala velike poslove od Grada Podgorice.

U centru Podgorice nalazi se formalno sedište firme „Habit invest“. Firma postoji od 2000, a od septembra 2002. njen vlasnik i zastupnik je Mrkonjić. Počasni predsednik SPS je nešto više od četiri godine nakon preuzimanja firme izabran za narodnog poslanika i bio je u obavezi da prenese upravljačka prava na treće lice, ali on to nije učinio.

Prema informacijama koje je CINS dobio od Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, „Habit invest“ je od 2002. do 2004. sa ovom javnom ustanovom sarađivao na poslovima izrade detaljnog urbanističkog plana Nove varoši 2, Gorice C, kao i projektu mosta u Ulici ratnih veterana. Kroz te poslove Mrkonjićeva firma je zaradila 41.500 evra.

Ovo preduzeće već godinama nema nikakav zabeleženi promet, a u blokadi se nalazi od juna 2005. Mrkonjić nije odgovarao na naše pozive.

Kurir.rs/ Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track