STEFANOVIĆ: Đilas šarlatan, žao mu jer ne preprodaje dezinfekciona sredstva i maske, građani veruju predsedniku i Vladi
Foto: MUP Srbije

NE MOŽE DA PREŽALI ŠTO NIJE NA VLASTI

STEFANOVIĆ: Đilas šarlatan, žao mu jer ne preprodaje dezinfekciona sredstva i maske, građani veruju predsedniku i Vladi

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović reagovao je večeras na kritike Dragana Djilas na mere koje Vlada preduzima u zaustavljanju širenja korona virusa, ističući da građani imaju poverenje u sve što država preduzima po savetu najstručnijih ljudi iz obalsti medicine u borbi protiv ovog virusa.

On je, u izjavi Tanjugu, poručio da je, bez obzira na sve što Đilas svakodnevno izgovara, uveren da građani Srbije imaju puno poverenje u predsednika i Vladu Srbije.

Rekao je da je Djilasu očigledno žao što nije u prilici da preprodaje dezinfekciona sredstva, maske i lekove, onako kako je preprodavao sekunde kada je bio na vlasti.

- Šarlatansko ponašanje koje demonstrira svakoga dana očigledno je posledica frustracija, zato što su građani Srbije prozreli svu pogubnost politike koju su Đilas i družina nudili kada su bili na vlasti, a kada nam je iz zemlje odlazio najveći broj mladih ljudi, lekara, kada su nam se zdravstvene ustanove raspadale zbog nedostatka investicija i nemara, a lečenje bila privilegija samo bogatih ljudi, koji i jesu jedina kategorija o kojoj se Đilas brine", rekao je Stefanović.

Djilas je ranije večeras rekao na N1 televiziji da društvo sada plaća cenu nezobiljnosti, neodgovornosti i šarlatanstva koji postoje u zemlji već duži niz godina, ali i cenu toga što nemamo slobodne medije.

Korona je pogodila ceo svet i znalo se da će doći i u Srbiju, a vlast je trebalo da pokaže odgovnost, kazao je Djilas Umesto toga, kako kaže, pravili su šale na račun virusa.

(Kurir.rs / Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track