Najnovije vesti

VUČIĆ: Srbija nema problema sa novcem, finansijski je stabilna
Foto: Kurir TV Printscreen

ekonomska situacija

VUČIĆ: Srbija nema problema sa novcem, finansijski je stabilna

Politika

Srbija je finansijski jedna od najzdravijih zemalja i u ovoj situaciji nema problem sa novcem, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da je država već sada spremna da izdvoji 50 miliona evra pomoći za kredite za likvidnost preko Fonda za razvoj.

Upitan da prokomentariše to što EBRD izdvaja milijardu evra za pomoć kompanijama za saniranje posledica korona virusa i da li je razgovarao sa predstavnicima međunarodnih finansijskih institucija o eventualnoj pomoći Srbiji, Vučić je rekao: "Nemojte da brinete, dovoljno smo likvidni. Mi danas da izdamo obveznicu na dve milijarde mogli bi odmah da dobijemo novac. Nemamo problema sa novcem, a sa svima razgovaramo svakog dana. Srbija je u finansijskom smislu zdravija od 90 do 95 odsto zemalja. Mi smo finansijski jedna od najzdravijijih zemlja i ako će nečije obveznice da kupuju kupoveće naše, odmah posle nemačkih", rekao je Vučić.

Primetio je da je to što je EBRD izdvojio milijardu evra za pomoć , kako je rekao, "tanka rakija i sitne pare za ceo svet".

"Mi smo već sada spremni da damo kao mala zemlja 50 miliona, a bićemo spremni i 100 miiona evra da damo za kredite za likvidnost preko Fonda za razvoj i to na jedan odsto", kazao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...