VANREDNO OBRAĆANJE MINISTRA VULINA! TRAŽI OD PREDSEDNIKA: Preduzmite SVE neophodne mere za zaštitu stanovništva!
Foto: Printscreen

hitno!

VANREDNO OBRAĆANJE MINISTRA VULINA! TRAŽI OD PREDSEDNIKA: Preduzmite SVE neophodne mere za zaštitu stanovništva!

Politika -

Ministar Aleksandar Vulin zatražio od predsednika Srbije da preduzme sve neophodne mera za zaštitu stanovništva!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obratio se predsedniku Republike i vrhovnom komandantu Vojske Srbije Aleksandru Vučiću i dostavio mu procenu rizika i pretnji nakon pojave zarazne bolesti Covid 19. Ministar Vulin se tim povodom obratio građanima Srbije.

„Poštovani građani Srbije, Na osnovu odredbe člana 88 stav 2 Zakona o odbrani, Ministarstvo odbrane se obratilo predsedniku Republike Srbije i vrhovnom komandantu Vojske Republike Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću i dostavilo mu procenu rizika i pretnji po bezbednost Republike Srbije i njenih građana.

Nakon pojave zarazne bolesti Covid 19 koja je izazvana virusom SARS Cov 2 i pored do sada preduzetih mera od strane nadležnih organa i organizacija, a polazeći pre svega od dešavanja na globalnom nivou i proglašenja globalne pandemije Covid 19 od strane Svetske zdravstvene organizacije, procena je da bi dalje širenje Covida 19 moglo značajno ugroziti zdravlje šire populacije stanovništva, a time dovesti u pitanje normalno odvijanje života u Republici Srbiji, uključujući funkcionisanje njenih institucija, javnih službi i privrede. Iz navedenih razloga rizici i pretnje po bezbednost Republike Srbije i njenih građana zahtevaju donošenje hotnih mera iz nadležnosti predsednika Republike Srbije.

Predsednik Republike Srbije je večeras primio procenu Ministarstva odbrane i sada je na njemu da odluči kako i na koji način će iskoristiti svoja ustavna ovlašćenja i staviti u funkciju očuvanje života i zdravlja svih građana Srbije sve službe bezbednosti u našoj zemlji. Građani Srbije, budite uz svoju zemlju, uz svoju državu. Živela Srbije”, rekao je ministar Vulin.

U Srbiji je do danas zabeleženo 46 slučajeva korone.

Kurir.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track