KOJE MERE PROTIV KORONE PREDUZIMAJU POLITIČARI: Često peremo ruke, ne zdravimo se, a štitimo se i lukom i limunom!
Foto: Kurir

Oprezni

KOJE MERE PROTIV KORONE PREDUZIMAJU POLITIČARI: Često peremo ruke, ne zdravimo se, a štitimo se i lukom i limunom!

Politika -

Disciplina: Ministri, poslanici i gradonačelnici u jeku širenja koronavirusa bespogovorno slušaju sve preporuke medicinskih stručnjaka, a za jačanje imuniteta koriste i stare narodne lekove

Političari su obustavili sve masovne predizborne aktivnosti i borbu za glasove zamenili su borbom protiv virusa.

Oni za Kurir objašnjavaju koliko im se svakodnevna rutina promenila zbog opasnosti od širenja koronavirusa, pa priznaju da su se prvo odrekli ljubljenja i rukovanja.

Najstariji poslanici su iskoristili okolnost što je parlament u stanju mirovanja, pa su otišli u svojevrsnu samoizolaciju, a ministri, koji su svi na svojim dužnostima, uveli su posebne mere opreza. Neki od njih otkrivaju da imaju svoje recepte za zaštitu od koronavirusa i drugih pošasti, pa se štite belim lukom i limunom.

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede

UKINUO SAM LJUBLJENJE I RUKOVANJE

foto: Marina Lopičić

Kod mene sve po starom, idem po selima, razgovaram s ljudima. Nema rukovanja i ljubljenja, vodim računa o svemu što preporučuju stručnjaci. Nema straha ni panike, pogotovo na selu.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada

ODNEO BAKI NAMIRNICE

foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević juče je posetio svoju baku 91-godišnju Dragicu Aleksić i odneo joj sve potrebne namirnice. Tako je svojim primerom pokazao kako treba štititi najstariju i ujedno najosetljiviju grupu građana.

foto: Grad Novi Sad

Tatjana Macura, poslanica SMS

SLUŠAM SVE SAVETE STRUČNJAKA

foto: Nebojša Mandić

Stopirali smo sve aktivnosti koje su vezane za masovnija okupljanja, a privatno se pridržavam preporuka zdravstvenih radnika, koje, na sreću, imam u svojoj najbližoj okolini. Ne rukujem se i ne ljubim, čak ni u krugu porodice. Kao roditelji smo se samoorganizovali i u školu u koju nam deca idu smo doneli dezinfekciona sredstva. Deci sam objasnila zašto u školi moraju češće da peru ruke. Disciplina i odgovornost je u ovom trenutku najvažnija.

Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade

BELIM LUKOM PROTIV VIRUSA

foto: Zorana Jevtić

Perem ruke svaki čas, ukinuo sam rukovanje i zamolio sve u ministarstvu da strogo poštuju preporuke stručnjaka. Već godinama dan počinjem belim lukom i limunom, to je odlično za imunitet, metabolizam i snižavanje holesterola. Preporučujem svima da ujutru progutaju čen belog luka kao tabletu sa toplom limunadom od pola limuna. Zasad sam zdrav.

Jadranka Joksimović, ministarka za evrointegracije

SMANJILA SAM KONTAKTE

foto: Zorana Jevtić

Slušam preporuke naših vrsnih epidemiologa i infektologa. S obzirom na to da sam poslednjih meseci često bila na putovanjima, iako nemam nikakvih simptoma, smanjila sam kontakte, a posebno u dogovoru s mamom, jer zaista starija populacija mora posebno da vodi računa. A i mi moramo da se ponašamo odgovorno prema sebi i drugima. Disciplinovan i odgovoran oprez svakog od nas pomoći će svima nama kolektivno da sa manje posledica prebrodimo globalni izazov pandemije.

Momo Čolaković, poslanik PUPS

S PORODICOM NA TELEFONSKOJ VEZI

foto: Zorana Jevtić

Mi stari moramo posebno da se čuvamo. Sve preporuke Vlade i predsednika do kraja poštujem. Udruženje penzionera Novog Sada, koje vodim, upravo je donelo odluku da zatvori sve klubove, ukine izlete i sve usluge. Porodične veze sam sveo na minimum. Nema posećivanja, već se čujemo telefonom ako nešto treba. Boravim u stanu i odem povremeno do Fruške gore na vazduh i sunce.

Kurir.rs/ Ivana Kljajić Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track