SPECIJALNI SUD U PRIŠTINI: Suđenje optuženima u slučaju Ivanović odloženo do daljeg
Foto: EPA, AP

za različita krivična dela optuženo devetoro Srba

SPECIJALNI SUD U PRIŠTINI: Suđenje optuženima u slučaju Ivanović odloženo do daljeg

Politika -

PRIŠTINA - Nastavak pripremnog ročišta pred suđenje optuženima za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića odloženo je danas do daljeg u Specijalnom sudu u Prištini.

Branioci optuženih dobili su obaveštenje od sudije da će o njihovim prigovorima na optužnicu i zahtevu za njeno odbacivanje biti odlučeno van ročišta.

Advokat jednog od optuženih Dejan Vasić rekao je da će brainoci o nastavku ročišta biti pisanim putem obavešteni o zakazivanju novog termina.

Isto obaveštenje dobio je i branilac Marka Rošića, advokat Mahmut Haljimi, koji je istakao da mu je sudija rekao da to ročište nije obavezno da se održi i da će njihovi prigovori, koje su uložili na optužnicu biti uzeti u razmatranje, a rešenje će im biti dostavljeno u narednom periodu.

Advokati optuženih Srba mahom su optužnici prigovorili da nije pokrepljena valjanim dokaima i tražili su njeno odbacivanje i puštanje iz pritvora četvorice optuženih koji se u njemu nalaze.

Za učešće u ovom ubistvu na razne načine i za različita krivična dela optuženo je devetoro Srba - Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović, kao i trojica optuženih koji nisu dostupni kosovskim organima - Zvonko Veselinović, Milan Radoičić i Željko Bojić.

Tužilac smatra da su oni delovali kao organizovana kriminalna grupa koja nije formirana slučajno, već deluje od 2002. godine.

Prema optužnici, grupu predvode Zvonko Veselinović i Milan Radoičić i Željko Bojić koji su grupu osnovali u cilju uspostavljanja političke i ekonomske kontrole na severu Kosova. Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track