Najnovije vesti

SRBIJU STE OSTAVILI NA CEDILU! Nemačka poslanica očitala bukvicu EU i razotkrila NJIHOVO PRAVO LICE i računice
Foto: Printscreen

šta to beše solidarnost

SRBIJU STE OSTAVILI NA CEDILU! Nemačka poslanica očitala bukvicu EU i razotkrila NJIHOVO PRAVO LICE i računice

Politika
10:34h

Poslanica "Levice" (die Linke) u nemačkom Bundestagu, Žaklin Nastić, kritikovala je večeras nepostojanje evropske solidarnosti na primeru Srbije u vreme epidemije korona virusa.

"Korona epidemija u Srbiji : u vreme krize učimo ko su naši pravi partneri. Nema evropske solidarnosti", napisala je Nastić na svom fejsbuk nalogu.

U saopštenju ona je kazala da godinama EU vrši pritisak na Srbiju da ne trguje sa Kinom i Rusijom, da svoje tržište liberalizuje i otvori bez ograničenja za evropsku robu.

"U teškoj situaciji usled epidemije korona virusa, gde EU ne može ostvariti profit, Srbija se ostavlja na cedilu. U kriznim vremenima se brzo uči ko su pravi partneri. Moja solidarnost je sa građanima Srbije, a ne sa pohlepom za profitom EU", naglasila je Nastić.

foto: printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, svojom konstatacijom da je evropska solidarnost samo bajka na papiru, nažalost apsolutno u pravu, konstatovala je nemačka poslanica. Ta često hvaljena solidarnost važi samo onda, kako smatra, ako se može zaraditi novac i ako je to korisno za velike koncerne u EU.

"EU je u mirnom dobu uvek bila zainteresovana za srpski novac i terala je zemlju da menja uslove svojih tendera da bi kompanije iz EU mogle dobiti sve poslove. Sada EU odbija svaku podršku. To je štetno, neljudski, i razotkriva pravo lice, orijentisano samo ka profitu, takozvane evropske zajednice vrednosti", podvukla je Nastić.

Izrazila je nadu da će srpsko stanovništvo, uz pomoć svojih kineskih partnera, uspešno savladati ovu epidemiju.

"A EU želim da konačno shvati da takva pandemija može biti savladana samo zajedno, a ne soliranjem i razmišljanjem o dobiti", zaključila je Nastić.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track