SRAMOTA! SRS JEDINI PROTIV PREKIDA IZBORNIH RADNJI: Radikalima važniji potpisi od zdravlja nacije
Foto: Beta/Miloš Miškov

SRAMOTA! SRS JEDINI PROTIV PREKIDA IZBORNIH RADNJI: Radikalima važniji potpisi od zdravlja nacije

Politika -

Politički analitičar Milan Nikolić ocenjuje za Kurir da ovakvo glasanje radikala u RIK pokazuje da su oni i u vanrednim okolnostima „posebna politička klasa u negativnom smislu“

Radikali su jedina politička grupacija koja je po svaku cenu želela da zaobiđe vanredno stanje u zemlji i nastavi pripreme za izbore.

Predstavnici SRS u RIK jedini su glasali protiv odluke o prekidu svih izbornih radnji u sprovođenju parlamentarnih i lokalnih izbora raspisanih za 26. april.

Rešenje RIK biće na snazi dok se vanredno stanje ne ukine. Iako je, prema zakonu, obaveza RIK da nakon proglašenja vanrednog stanja donese rešenje o obustavi izbornih radnji, zamenica predsednika RIK i funkcionerka SRS Željka Radeta je na sednici bila protiv. Ona juče nije htela da nam objasni zašto predlog nije podržala.

- Nemam vremena, radim. Obratite se predsedniku RIK - kratko je rekla i prekinula vezu.

Inače, ona je na sednici pokušala da izdejstvuje nastavak podnošenja izbornih lista sa rokovima koji su prethodno već usvojeni, ali je njen predlog odbijen.

Politički analitičar Milan Nikolić ocenjuje za Kurir da ovakvo glasanje radikala u RIK pokazuje da su oni i u vanrednim okolnostima „posebna politička klasa u negativnom smislu“.

- Ne znam šta racionalan čovek da kaže za stranku koja glasa da se po svaku cenu nastave izborne aktivnosti. Radikali su klasa za sebe. Nije normalno ni da njihov lider Vojislav Šešelj, posle sve štete koju je naneo, sedi u parlamentu, pa opet on je zauzeo poslaničku klupu. U tom smislu, glasanje u RIK je još jedna stvar u tom nizu - smatra naš sagovornik.

Kurir.rs/ I. K. Foto: Beta/Miloš Miškov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track