Niko nema prava da zataškava ubistva
Foto: Tanjug

Vučić razgovarao sa majkom nastradalog demonstranta

Niko nema prava da zataškava ubistva

Politika -
Obećao je da će u istragu biti uključene sve nadležne službe i da će o toku istrage redovno obaveštavati porodicu Panić

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa Smiljom Panić, majkom Ranka Panića, demonstranta koji je umro nakon mitinga Srpske radiklane stranke 29. jula 2008. godine u Beogradu.

Vučić je u razgovoru naglasio da danas niko u Srbiji nema prava da zataškava ubistva i da će državni organi učiniti sve da pronađu odgovorne.

Takođe je obećao da će u istragu biti uključene sve nadležne službe i da će o toku istrage redovno obaveštavati porodicu Panić.

Republičko javno tužilastvo je tada, na osnovu obavljenih, neophodnih istražnih radnji, povodom smrti Ranka Panića, učesnika na mitingu Srpske radikalne stranke, došlo do saznanja da je ,smrt u uzrocno posledičnoj vezi sa povredama zadobijenim za vreme trajanja mitinga", izjavio je ondašnji portparol tog tužilastva Toma Zorić.

Srpska radikalna stranka održala je 29. jula 2008. miting u Beogradu u znak protesta zbog hapšenja Radovana Karadzica. Policija je na tom mitingu brutalno tukla Panića i on je, izmedu ostalog, zadobio više jakih udaraca u stomak dok je ležao na zemlji i umro je u novembru 2008. godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track