Najnovije vesti

VUČIĆ UPUTIO APEL PRIVATNIM POSLODAVCIMA: Ne otpuštajte radnike, država će pomoći oko izgubljene dobiti
Foto: Printscreen Tanjug

sačuvati radna mesta

VUČIĆ UPUTIO APEL PRIVATNIM POSLODAVCIMA: Ne otpuštajte radnike, država će pomoći oko izgubljene dobiti

Politika

BEOGRAD, 19. marta (Tanjug) - Predsednik Aleksandar Vučić apelovao je večeras na privatnike da ne otpuštaju radnike, da se suzdrže naredna dva meseca, a posle će država da im pomogne da se pronađe adekvatno rešenje.

"Ne mogu da garantujem da ćemo platiti sve trškove i svu izgubljenu dobit, ali pomoći ćemo značajno. Molim privatnike da zadrže radnike što je moguće više", rekao je Vučić na pres konferenciji.

foto: Screenshot Tanjug

Predsednik je istakao da se u državnom sektoru ne planira smanjenje plata, a da sigurno niko neće dobiti otkaz, kao što će i penzije biti redovna, a 12. ili 13. aprila biće isplaćene najavljene 4.000 dinara jednokratne pomoći penzionerima.

Vučić je podsetio da je Grad Beograd obezbedio 173.000 paketa pomoći za penzionere sa primanjima manjim od 30.000 dinara, te dodao da se nada da će i drugi gradovi krenuti tim putem.

Predsednik je dodao da je od velikog značaja subota uveče ili nedelja jutro, kada će naš najveći avion A-330 doleteti iz Kine.

"Nadam se da ću moći da sačcekam taj avion, da građane obradujem onim što donose", rekao je Vučić.

Zahvalio je i pojedinim privrednicima koji su svoje hotele stavili za prihvat bolesnika, ako bude bilo potrebno, navodeći da su tu molbu uslišili Miodrag Kostić u Novom Sadu, Momirovići u Beogradu i Tončev u Nišu.

"Spremamo se i dali smo zadatak da budemo spremni za prihavt 10.000 bolesnika, jer očekujemo teške udare narednih dana", rekao je Vučić.

Odogovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da vlada ne može da donese nikakav dekret koji bi se odnosio na privatnike, već može samo da apeluje.

"Ne možemo vlasniku vaše televizije da kažemo da li će emituje program na Telekomovoj mreži, ni da li će da otpusti radnike, jer ne isplaćujemo mi plate radnicima", rekao je Vučić na pitanje novinara N1.

Kako je rekao, moramo da radimo i da budemo jedna od država koja posle pandemije neće smanjivati plate u javnom sektoru, penzije.

foto: Screenshot Tanjug

"A, pomoći ćemo privatnicima da ćemo deo plata pogođenima, koji to dokažu, gledati kako da nadoknadimo", rekao je Vučić.

Dodao je da se u celom svetu daje da hiljade otkaza, te da su u poslednja četiri dana gotovo svi naši ljudi, koji su se vratili u zemlju, dobili otkaze u svojim kompanijama u Austriji, Nemačkoj, Italiji, Francuskoj...

"Tako funkcioniše kapitalizam Zemlju ćemo ponovo da podignemo, uradili smo to 2014. godine, znaćemo ponovo", poručio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...