FRKA U PRIŠTINI NE PRESTAJE! Mustafa pritiska Kurtija: Ukini takse na robu iz Srbije
Foto: EPA, AP

KOALICIJA SE RASPADA

FRKA U PRIŠTINI NE PRESTAJE! Mustafa pritiska Kurtija: Ukini takse na robu iz Srbije

Politika -

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa zatražio je danas od koalicionog partnera i premijera Aljbina Kurtija da ukine takse na robu iz Srbije, poništi odluku o smeni Agima Veljiu sa funkcije ministra unutrašnjih poslova i javne uprave i izvini se Demokratskom savezu Kosova.

Mustafa piše da je na sastanku koji je imao sa Kurtijem 16. marta, kojem su prisustvovali i predsednica parlamenta Vjosa Osmani i prvi zamenik premijera iz DSK Avdulah Hoti, stavio do znanja da će ne ukidanje takse i dalje zaoštravanje odnosa sa SAD dovesti u pitanje koaliciju, koju su, kako je napisao, formirali da se izvrše promene.

Rekao je da je odgovor od premijera dobio 18. marta, smenjivanjem prvog potpredsednika DSK Agima Veljiu sa funkcije ministra unutrašnjih poslova i javne uprave i njegovo proglašavanje izdajnikom u obraćanju gradjanima Kosova isto veče.

"Pitam vas, poštovani građani, i neke od vas predstavnike diplomatskog kora, ali i trojicu poslanika DSK da li je to pravično delovanje premijera? Da li to govori da je premijer Kurti opredeljen da sačuva koaliciju i da se zajedno borimo protiv korona virusa? Pitam vas koju je drugačiju odluku trebalo da donese DSK, kada se tako teško ignoriše i ponižava od strane premijera", napisao je Mustafa.

On je naveo da nije mlad da dođe pod uticaj drugih, ali ni avanturista i dodao da je zabrinut za gradjane.

"Ja nisam mlad da padam pod uticaj drugih, niti avanturista. Izuzetno sam zabrinut za naše građane. Želim da moja stranka i ja damo sve da dobijemo bitku protiv ovog virusa. Želim da saradjujem sa našim strateškim partnerom i ne izgubimo njihovu podršku. I danas se klanjam pred mojim narodom i tražim razumevanje moje stranke. Očekujem da danas Kurti ukine taksu, poništi odluku o smeni Veljiua, da se izvini njemu i DSK zbog njegovog i ponašanja onih sa kojima je saradjivao u ovom niskom aktu. Da nam da mogućnost da budemo zajedno u ovoj bitki", naveo je Mustafa.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track