VUČIĆ: Spremni smo i za NAJGORI SCENARIO! Neki su me molili da im pomognem u nabavci respiratora rekao sam: PRVO SRBIJA
Foto: printscreen

borba sa koronom

VUČIĆ: Spremni smo i za NAJGORI SCENARIO! Neki su me molili da im pomognem u nabavci respiratora rekao sam: PRVO SRBIJA

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je dobio poziv četvorice evropskih lidera da im pomogne da i oni nabave respiratore, kao što ih je on nabavio iz Kine.

"Ja sam rekao, prvo Srbija, a pomoći ćemo sve što možemo", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je rekao da će Srbija pomoći i zemljama u regionu, navodeći da će imati sastanke sa ambasadorima iz regiona, u ponedeljak sa članom predsedništva BiH Miloradom Dodikom, a potom i sa ostalima. Dodao je da zemlje u regionu imaju mali broj respriatora.

"Ja ću da se borim kao mahnit za još respiratora. Izguraćemo više novih nego što smo imali", rekao je Vučić i dodao da je ranije Srbija imala oko 350, 380 respiratora koji su bili slobodni.

Predsednik je još jednom zahvalio Kini na pomoći, navodeći da predsednik te zemlje, time što šalje medicinsku pomoć, spašava živote stotina I hiljada građana Srbije.

"Večeras stiže 60 respiratora u bolnicu "Dragiša Mišović", a odmah zatim još 40 respiratora što u "Dragiše Mišovića" što u Zemunsku bolnicu, a onda respiratorima punimo i VMA gde smo već odneli 11 kliničkih i 8 transportnih respiratora. Onda slede VMC, Institut medicine rada, a onda kao Italija sajam, rekao je Vučič i dodao

Naša vojska obezbediće 3000 kreveta na sajmu, još 2000 negde u Nišu, više od 1000 u Novom Sadu i centralnoj Srbiji. Mi ćemo biti spremni za sve , najgori scenario, bićemo spremni za italijanski scenario., naglasio je Vučić.

Kurir.rs

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track