NAJLEPŠA SLIKA SA BEOGRADSKOG AERODROMA: Naša hrabra posada razvila zastave bratske Kine i Srbije po izlasku iz aviona
Foto: screenshot Kurir TV

stigla dragocena pošiljka

NAJLEPŠA SLIKA SA BEOGRADSKOG AERODROMA: Naša hrabra posada razvila zastave bratske Kine i Srbije po izlasku iz aviona

Politika -

Ovo je sigurno najlepša slika sa beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla".

Hrabra posada aviona erbas A330 "Nikola Tesla" koji je dopremio dragocenu pomoć i medicinske eksperte iz Kine po sletanju izašla je i razvila srpsku i kinesku zastavu u znak pozdrava srpskom i kineskom narodu koji su se pokazali kao iskreni prijatelji spremni da pomognu kada je najteže.

Da podsetimo najveći srpski avion, erbas A330 "Nikola Tesla", doleteo je večeras iz Kine sa najvećom pošiljkom pomoći za Srbiju: medicinskim aparatima, zaštitinom opremom i kineskim ekspertima, a lično ga je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kineski piloti su kroz prozore kokpita istakli kinesku i srpsku zastavu i mahali njima u odgovor na dobrodošlicu domaćina. To je do sada najveća pošiljka medicinske pomoći za Srbiju u borbi protiv korona virusa, koju je poslao predsednik Kine Si Điping. Pomoć iz Kine dogovorena je zahvaljujući ličnom angažmanu predsednika Srbije Vučića.

Na paketima medicinske pomoći koja je stigla iz Kine ispisano je, na kinsekom jeziku i ćirilici, "Čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo!, uz srce na čijoj jednoj polovini je zastava Srbije, a na drugoj zastava Kine.

U Srbiju je, kako je ranije najavljeno, sa medicinskim timom doputovalo šest vrhunskih epidemiologa iz područcja Vuhana u Kini koji je bio najpogođeniji korona virusom i njihovo iskustvo biće od velikog značaja za lekare u Srbiji.

Kurir.rs

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track