Najnovije vesti

VULIN: Vojska Srbije ispunila sve zadatke, zadovoljni i kineski eksperti brzinom organizacije smeštaja na Sajmu!
Foto: AP/Darko Vojinović

sve po planu

VULIN: Vojska Srbije ispunila sve zadatke, zadovoljni i kineski eksperti brzinom organizacije smeštaja na Sajmu!

Politika
19:21h

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je Vojska Srbije (VS) ispunila sve zadatke koje su nadležni postavili pred nju u uslovima vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa.

On je rekao da vojska čuva najvažnije objekte infrastrukture, uključujući i zdravstvene ustanove, da u saradnji sa MUP-om obezbedjuje 17 migrantskih kampova u Srbiji kao i da vojni lekari zajedno sa civilnim rade na sprečavanju širenja korona virusa.

Navodeći da se odbrambena industrija prilagodila potrebama vanrednog stanja, ministar je kazao da kompanija Jumko izradjuje više od 20.000 zaštitnih maski dnevno a da Prva iskra proizvodi dezinfekciona sredstva, uključujući i 75-postotni alkohol i to po preporuci kineskih medicinskih stručnjaka.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Dodao je da su eksperti iz Kine koji su došli u Srbiju kako bi pomogli suzbijanju epidemije korona virusa "veoma zadovoljni" brzinom i ogranizacijom smeštaja na beogradskom Sajmu za inficirane korona virusom.

"Kinezi su rekli da je to primer srpske brzine. Videćete sutra ili prekosutra uslove na sajmu, istu stvar radimo i u Novom Sadu i u Nišu. Kreveti su zaštićeni paravanima, svako će imati kasetu, biće i prostora za održavanje higijene, za ishranu, za zabavu", naveo je Vulin.

foto: EPA/Andrej Cukić

Komentarišući napad čoveka koji je bio u karantinu na medicinske radnike u Kragujevcu, ministar je rekao da su pripadnici vojne policije morali da upotrebe fizičku silu kako bi zaštitili lekare.

"Čovek je strgnuo maske dvojici medicinskih tehničara, možda ih je zarazio kao i vojnika koji je intervenisao. Da li je moguće da je neko tako bezobrazan i sebičan, da je u stanju da ugrozi tuđi život zato što je hteo da izađe iz izolacije", naveo je Vulin.

Kurir.rs/Beta

Foto AP/Darko Vojinović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...