STIGLA NOVA POMOĆ IZ KINE: Sleteo avion sa donacijom kineske Državne agencije za odbrambenu industriju
Foto: Tanjug Printscreen

dočekao ga ministar vulin

STIGLA NOVA POMOĆ IZ KINE: Sleteo avion sa donacijom kineske Državne agencije za odbrambenu industriju

Politika -

Na beogradski aerodrom Nikola Tesla večeras je sleteo još jedan avion iz Kine sa medicinskom pomoći za Srbiju.

Reč je o donaciji kineske Državne agencije za odbrambenu industriju i još nekoliko kompanija iz te zemlje, a u pitanju su medicinski aparati i različita medicinska sredstva koja će pomoći Srbiji u borbi protiv Kovida 19.

1 / 10 Foto: Tanjug Printscreen

Avion je na aerodromu dočekao ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je poručio da je da to dragocena pomoć za našu zemlju, u borbi protiv virusa korona.

- Kina i dalje nastavlja da pomaže našu brobu protiv Kovida 19. Još jedan avion sa različitom medicinskom opremom je dragocena pomoć u borbi protiv novog virusa, rekao je Vulin. Ministar je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sklopio veliko prijateljstvo sa predsednikom Kine Si Đinpingom, dok dva naroda vezuju prijateljski odnosi.

- Vučićev govor ostavio je utisak da ga Kina pamti, prepričava i prenosi. Kina ume da bude zahvana i da pomogne. Srbija pamti i dobro i zlo, a Kina ima puno razloga da zna da ćemo ovo pamtiti zauvek i živeti u nadi da ćemo jednoga dana i mi njima, možda, moći da da pomognemo, rekao je on.

1 / 6 Foto: Tanjug Printscreen

Vulin se, u ime Ministarstva odbrane, posebno zahvalio Državnoj agenciji za odmbrambenu industriju, kao i kineskim kompanijama koje sarađuju sa srpskim Ministarstvom odbrane, koji su pomogli ovog puta.

- Sa njima sarađujemo, i u teškim trenucima našli su razlog, način i potrebu da pomognu pripacnike Ministarstva odbrane, ali će od ove pomoći koristi imati i svi građani Srbije, rekao je Vulin.

- Ovo su medicinski aparati i medicinska sredstva, Deo ide Ministarstvu odbrane, ali zparavo, sve ide građanima Srbije, rekao je Vulin.

Kinezi su već u nekoliko navrata poslali medicinske aparate, dezinfekciona sredstva, maske i drugu zaštitna opremu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja