ZA PODRŠKU I POMOĆ ZA VREME PANDEMIJE: Ovako su se Nemačka, Francuska i Britanija se zahvalile Srbiji (FOTO)
Foto: Beta

AMBASADORI PISALI PISMA

ZA PODRŠKU I POMOĆ ZA VREME PANDEMIJE: Ovako su se Nemačka, Francuska i Britanija se zahvalile Srbiji (FOTO)

Politika -

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić dobio je pisma zahvalnosti ambasadora Nemačke, Francuske i Velike Britanije za podršku i saradnju tokom epidemije korona virusa, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

"Nemačka, Francuska i Engleska zahvaljuju na podršci i saradnji tokom ovog teškog perioda koji je zadesio čitav svet od izbijanja epidemije korona virusa", navodi se u saopštenju i dodaje da su pisma odvojeno uputili ambasadori Nemačke Tomas Šib, Francuske Žan-Luj Falkoni i Velike Britanije Šan Meklaud.

Zahvalnost dolazi prevashodno zbog odlične koordinacije, efikasnosti, raspoloživosti i dobronamernosti, kao i zbog uspešne realizacije kada je reč o povratku gradjana te tri države u njihove zemlje.

"Istaknuto je da solidarnost koju su članovi diplomatskih korova, ove tri države dobili od srpskog naroda, potvrđuje još jednom čvrstinu prijateljstva naših naroda", navelo je ministarstvo.

Stalni kontakt u cilju rešavanja pitanja vezanih za krizu izazvanu korona virusom doprinelo na izvanrednoj saradnji naših diplomatskih mreža, saopštilo je ministarstvo koje je prenelo pisma sva tri ambasadora.

foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Šib je istakao efikasnu organizaciju vazdušnih linija izmedju Beograda i Berlina, kao i između Štutgarta i Beograda kojima je državljanima dve zemlje omogućen povratak u domovinu.

Nemački ambasador je dodao da se Srbija, naravno i dalje bez rezerve može pouzdati u solidarnost i podršku Evropske unije i njenih članica.

"Ubeđen sam da će sveobuhvatne mere podrške koje je pokrenula Evropska unija imati pozitivan efekat na razvoj situacije u Srbiji", rekao je Šib.

foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Falkoni je naveo da solidarnost potvrđuje još jednom čvrstinu prijateljstva i strateško partnerstvo izmedju Francuske i Srbije.

"Trudićemo se da sledećih dana i meseci uputimo Srbiji svaku vrstu moguće podrške pored već uloženih značajnih napora Evropske unije kako bismo pomogli narodu Srbije da se suprotstavi krizi na sanitarnom i ekonomskom planu", dodao je francuski ambasador.

foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Ambasadorka Britanije Meklaud je uputila slične reči zahvalnosti navodeći da je saradnja diplomatskih mreža od neprocenjivog značaja.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track