Najnovije vesti

VUČIĆ RAZGOVARAO TELEFONOM SA PREDSEDNIKOM IZRAELA: Srbija dobila prijateljsku podršku u teškoj borbi protiv virusa
Foto: Printscreen Kurir Tv

podrška u važnom trenutku

VUČIĆ RAZGOVARAO TELEFONOM SA PREDSEDNIKOM IZRAELA: Srbija dobila prijateljsku podršku u teškoj borbi protiv virusa

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, koji je rekao da je svojim pozivom želeo da izrazi podršku predsedniku Vučiću i narodu Srbije u borbi protiv zarazne bolesti COVID-19.

Dvojica predsednika su se saglasili da korona virus ne poznaje državne granice i da je međunarodna saradnja od vitalnog značaja za uspešno suprotstavljanje širenju zaraze, saopštila je Služba za saradnju sa mediijma predsednika Republike.

Oni su međusobno izrazili žaljenje zbog žrtava bolesti u Srbiji, odnosno u Izraelu i izrazili nadu da će preduzete mere predostrožnosti uticati da broj izgubljenih života bude što manji.

Vučić je rekao da se sa zadovoljstvom seća svojih susreta sa predsednikom Rivlinom u Beogradu, odnosno u Jerusalimu i da očekuje da Srbija i Izrael nastave da razvijaju svoje bilateralne odnose i raznovrsnu saradnju.

On je podsetio na to da su srpski i jevrejski narod tokom istorije delili istu sudbinu, posebno u Drugom svetskom ratu, i naglasio da u Srbiji nema, niti će biti antisemitizma.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Kurir TV)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...