Najnovije vesti

RASIM LJAJIĆ ŠIRI OPTIMIZAM: Novi Pazar ipak nije srpski Vuhan! Ukida se zabrana na izvoz ulja i kvasca
Foto: Zorana Jevtić

GRAĐANI, PRIDRŽAVAJTE SE MERA

RASIM LJAJIĆ ŠIRI OPTIMIZAM: Novi Pazar ipak nije srpski Vuhan! Ukida se zabrana na izvoz ulja i kvasca

Politika

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da će Vlada sutra ukinuti zabranu izvoza ulja i kvasca, proizvoda koji su bili najtraženiji u prethodnom periodu.

Ljajić je podsetio da je ranije ukinuta zabrana za izvoz šećera i brašna, navodeći da je u martu, zbog povećane potražnje, izvezeno brašna jednako kao u januaru i februaru.

"Nema opasnosti da može doći do problema u isporukama glavnih životnih namirnica", rekao je Ljajić za TV Prva i dodao da se može dogoditi da ima povremenih problema u isporukama određene robe, ali da takvih situacija sa osnovnim namirinicama nema.

Situacija u Novom Pazaru bolja je nego prethodnih dana jer je zabeležen značajno manji broj inficiranih u odnosu na ukupan broj testiranih, izjavio je Rasim Ljajić.

Rekao je da to pokazuje da će, ako se svi građani budu pridržavali svih mera, biti izbegnut najgori scenario.

"Postojala je strepnja da se Novi Pazar pretvori u novi Vuhan, sada imamo značajno manji broj inficiranih u odnosu na broj testiranih, i od 36 onih koji su se testirali tri su pozitivni na koronu, pokazali su poslednji rezultati", rekao je Ljajić.

On je naveo da je škola "Dva heroja" opremljena, odnosno da su radovi u završnoj fazi i da će tu biti smešteni oboleli sa lakšom kliničkom slikom.

Uslovi su, kaže dobri, sve procedure i radovi biće obavljeni do večeras, a prvi pacijenti će moći da budu smešteni u toku večeri i novi u toku sutrašnjeg dana.

U Novom Pazaru od 29 inficiranih četvoro je dece i od njih niko nema tešku kliničku sliku, rekao je Ljajić i dodao da je jedna osoba na resiratoru.

"Čini mi se da možemo da izrazimo blagi optimizam da sve ovo može da se završi mnogo bolje nego što se naslućivalo pre nekoliko dana kada je bilo dosta slučajeva nediscipline i ljudi nisu shvatali da je važno da se pridržavaju mera. Poslednjih dana pokazalo se da se pridržavaju i to daje nadu za optimizam", rekao je ministar.

Dodao je da je 1.706 građana u Novom Pazaru u samoizolaciji.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Prva)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...