PREDSEDNIK SAD S VLADIKAMA MAKSIMOM I IRINEJOM! Tramp: Pomoći ću vašoj crkvi! Pobedićemo i ovu kugu!
Foto: EPA/KEVIN DIETSCH, Screenshot

razgovor

PREDSEDNIK SAD S VLADIKAMA MAKSIMOM I IRINEJOM! Tramp: Pomoći ću vašoj crkvi! Pobedićemo i ovu kugu!

Politika -

Tramp je obećao pomoć crkvama kada je u pitanju obeležavanje predstojećih verskih praznika

Predsednik SAD Donald Tramp razgovarao je juče putem video-poziva sa predstavnicima verskih zajednica povodom pandemije koronavirusa, među kojima su i episkopi Srpske pravoslavne crkve koji službuju u Americi - zapadnoamerički Maksim Vasiljević i istočnoamerički Irinej Dobrijević.

Tramp je obećao pomoć crkvama kada je u pitanju obeležavanje predstojećih verskih praznika, posebno kad je reč o internetu, kako bi obeležavanje Vaskrsa moglo da se organizuje u skladu sa merama zaštite i socijalnog distanciranja. - Dolazi nam značajna godina. Pobedićemo ovu kugu. Pobedićemo uskoro ovaj virus - rekao je američki predsednik predstavnicima hrišćanske i jevrejske zajednice u videokonferencijskom obraćanju.

Pošto se zbog pandemije mnoge crkve pripremaju da svoje službe prenose putem televizijskih kanala i društvenih mreža, Tramp je kazao da je razgovarao sa provajderima telekomunikacionih mreža kako bi se obezbedio pouzdani internet protok usled povećanog korišćenja interneta.

- Približavaju nam se Veliki petak i Vaskrs, Hristovo stradanje i vaskrsenje, a jevrejski narod proslavlja izbavljenje iz ropstva koje im je Gospod doneo. Tužno je što u nedelju nećemo moći da budemo zajedno - rekao je Tramp.

Inače, u razgovoru je učestvovao i američki potpredsednik Majk Pens, koji je pohvalio verske lidere jer su podržali socijalno distanciranje.

Kurir.rs/ K. V. Foto: EPA/KEVIN DIETSCH, Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track