NEDOMAĆINSKO POSLOVANJE: Dok im država otpisuje dugove, Srbijagas kupuje nove automobile?!
Foto: Youtube Printscreen

Saša Šućurović, predsednik Izvršnog odbora LSV

NEDOMAĆINSKO POSLOVANJE: Dok im država otpisuje dugove, Srbijagas kupuje nove automobile?!

Politika -

NOVI SAD - Vojvođanski front, blok političkih partija koji predvodi Liga socijaldemokrata Vojvodine, smatra da nadležne državne institucije moraju da reaguju na odluku Javnog preduzeća „Srbijagas“ da u toku trajanja pandemije koronavirusa kupe deset novih putničkih automobila.

Mediji su preneli da su ova vozila koštala gotovo 16 miliona dinara, a da se u postupku javne nabavke javio samo jedan ponuđač.

Neshvatljivo je da u danima kada građani Srbije vode bitku sa teškom epidemijom ovo javno preduzeće, koje vodi jedan od lidera Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović, dragocena sredstva troši na „bogaćenje“ voznog parka. Skandal u vezi nabavke novih automobila još je veći ako se zna da je država Srbija nedavno oprostila „Srbijagasu“ 1,2 milijarde evra dugovanja, ocenio je Saša Šućurović, predsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Jasno je da se nedomaćinsko poslovanje u ovom preduzeću plaća novcem svih građana Srbije, a taj novac se troši na kupovinu luksuznih automobila.

Vojvođanski front podseća da u danima kada „Srbijagas“ troši sredstva građana Srbije, ti isti građani plaćaju skupo grejanje zbog visoke cene zemnog gasa. Porodice u Srbiji izdvajaju i 30% svojih ukupnih prihoda da bi platili račune za grejanje.

Ovakav odnos prema građanima naše zemlje je sramotan i najmanje što država može da uradi je da postavi pitanje odgovornosti rukovodstva „Srbijagasa“. Očekujemo konkretne akcije države!

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track