Najnovije vesti

ALBANCI PRIZNALI ZLOČINE OVK! Kurtijev savetnik Škeljzen Gaši: Dik Marti u pravu, imamo hiljadu UBIJENIH SRPSKIH CIVILA!
Foto: Printscreen Youtube

priznanje

ALBANCI PRIZNALI ZLOČINE OVK! Kurtijev savetnik Škeljzen Gaši: Dik Marti u pravu, imamo hiljadu UBIJENIH SRPSKIH CIVILA!

Politika

Prvi savetnik odlazećeg kosovskog premijera Škeljzen Gaši izjavio je da Dik Marti nije antialbanac i dodao da pripadnici OVK jesu počinili zločine nad srpskim civilima.

"Zločine su počinili naoružani pripadnici OVK nad srpskim civilima", rekao je Gaši na prištinskoj televiziji T 7.

"Ja kažem da Dik Marti nije antialbanac, naprotiv, Marti je objavio izveštaj koji govori o zločinima koje su pripadnici OVK počinili nad nevinim civilima", naveo je Gaši.

Na intervenciju TV voditelja da se radi o "sumnji da su ih počinili", Gaši kaže: "sumnja se da imamo hiljadu ubijenih srpskih civila", prenosi RTS.

Specijalni sud pod okriljem Evropske unije formiran je 2015. godine kako bi se procesuirali slučajevi protiv pripadnika OVK za zločine počinjene tokom i posle rata na Kosovu. Istraga o ovim zločinima počela je posle izveštaja specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...