VUČIĆ: Ono što su namerili na konferenciji sa Fabricijem me je IZNENADILO! Kakva detinjasta želja!
Foto: Tanjug Printscreen

"detinjasta želja" pojedinih ljudi

VUČIĆ: Ono što su namerili na konferenciji sa Fabricijem me je IZNENADILO! Kakva detinjasta želja!

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da ga je iznenadila "detinjasta želja" pojedinih ljudi, pojedinih medija, da u njegovom prisustvu nateraju šefa delegacije EU u Srbiji Sem Fabricija da kaže nešto protiv njega, kako bi mu zbog toga bilo neprijatno.

"Ja sam izabrani predsednik Srbije, birali su me građani, moj posao je da se borim za interese našeg naroda, naših ljudi, a ne da zastupam tuđe interese", rekao je Vučić komentarišući jučerašnju konferenciju za novinare nakon sastanak sa šefom delegacije EU u Srbiji.

Navodi da uvek zahvali EU kada urade nešto dobro za Srbiju, ali i da kritikuje svaki loš potez.

"Stavljanje naše zemlje na spisak zemalja koje ne mogu da uvozu medicinsku opremu iz EU nije bio dobar potez. Posle je promenjen - hvala im na tome. Kritikovao sam i rekao sam istinu. Mene čudi da ti ljudi, možda polazeći od sebe, misle da je naš posao da se nekom ulizujemo i dodvoravamo. To čoveku samo može da popravi raspoloženje", naveo je on.

Kaže da u delu javnosti, medija, političke kvazielite postoji potreba da svoju zemlju uvek potcenjuju, a rukovodstvo nipodaštavaju.

foto: Tanjug Printscreen

"Naša borba je svakodnevna i ona se zasniva na argumentima, morate da pokažete tu vrstu elementarnog ljudskog dostojanstva. Ja predstavljam ponosan narod, sa istorijom, tradicijom i to je moj posao", rekao je predsednik.

Kaže da je po reakcijama ljudi video da su mnogi bili iznenađeni njegovim obraćenjem i da su mu rekli " ovo će ti zapamtiti", "to je opasno".

"Ko će da mi zameri? Biće još nekoliko analitičara koji će da mi sole pamet...", zaključio je predsednik.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track