MILOŠ JOVANOVIĆ (DSS): Tema korone ne sme da se politizuje, ko god da je bio na vlast doneo bi ovakve mere
Ilustracija, Foto: Beta/Milan Obradović

gostovanje na tv pink

MILOŠ JOVANOVIĆ (DSS): Tema korone ne sme da se politizuje, ko god da je bio na vlast doneo bi ovakve mere

Politika -

BEOGRAD - Tema korona virusa nije smela da se politizuje, situacija je bila ozbiljna i ko god da je bio na vlasti doneo bi ovakve mere - druge nisu bile moguće, rekao je danas predsednik DS S Miloš Jovanović.

On je gostujući na TV Pink rekao da je vanredno stanje pružilo pravni okvir da se preduzmu mere i ograniče slobode i napomenuo da je to bio i jedini način da se pomere redovni parlamentarni izbori.

Jovanović je ocenio da je u Srbiji postojao osnov za katastrofu, jer je virus opasniji i smrtonosniji od sezonskog gripa, a Srbi su među najstarijim nacijama Evrope, a nisu među najzdravijim.

"Da se nije reagovalo blagovremeno i odlučno, ozbiljno bi doveli u pitanje zdravlje ljudi, ali se pokazalo da su Srbi prepoznali ozbiljnu situaciju i ponašali se ozbiljno i odgovorno", rekao je on.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Beta Milan Obradović

Dodao je da je postojao rizik da država izgubi legitimitet, što se događa kada ne uspe da održi zdravstveni sistem - a to se u Srbiji nije dogodilo.

"Nijedna država ne sme da dozvoli da joj ljudi umiru zbog nedostatka opreme ili medicinskih radnika", rekao je on i dodao da je bilo propusta, kao i uvek kada redovni sistem u kratkom vremenu prelazi u rad u vanrednim uslovima.

Jovanović je rekao da je očekivano što je vlast na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem ovo iskoristila za političku kampanju, a kao skandalozno ocenio je privođenje novinarke Ane Lalić.

"Nije bilo vreme da se van toga traži dlaka u jajetu, dok borba traje", rekao je Jovanović i naglasio da korona ne treba da bude tema izborne kampanje, a sve druge teme, kao što su korupcija i pitanje Kosova, to treba da budu.

Jovanović je naglasio da se duboko ne slaže sa politikom Aleksandra Vučića, ali da je tokom epidemije korone država bila u pitanju, a ne vlast.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track