OPET NEDOSLEDNI: Lutovac vratio DS u Skupštinu, pa pod pritiskom Đilasa povukao odluku
Foto: Beta/Emil Vaš, Beta/Dragan Gojić

otkrivamo

OPET NEDOSLEDNI: Lutovac vratio DS u Skupštinu, pa pod pritiskom Đilasa povukao odluku

Politika -

Šef demokrata odlučio da poslanici ove stranke prisustvuju sednici parlamenta, a onda, dan kasnije, promenio ploču

Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke, odlučio je da poslanici ove stranke prisustvuju sednici Skupštine Srbije najavljenoj za utorak, 28. april, da bi već sutradan, posle odluke Saveza za Srbiju da bojkotuju i ovo okupljanje parlamentaraca, svoju odluku povukao, saznaje Kurir.

- Lutovac je ponovo pokazao da nije lider stranke, već da na sve njegove odluke utiču čelnici Saveza za Srbiju, a pre svih Dragan Đilas - kaže izvor Kurira iz Demokratske stranke i dodaje:

foto: Sonja Spasić

Bez konsultacija

- Lutovac je u dva dana doneo dve potpuno različite odluke i obe su donete bez ikakvog dogovora unutra stranke. Lutovac je prekjuče odlučio da se poslanici DS vrate u skupštinske klupe, da bi već sutradan, odnosno juče, nedugo pošto je iz Saveza saopšteno da oni ipak nastavljaju da bojkotuju sednice parlamenta, doneo potpuno drugačiju odluku - da ni poslanici DS neće prisustvovati zakazanoj sednici.

Loša politika

Lutovac je odluke doneo na sastanku Predsedništva stranke, koji je održan preko Vajbera, ali, navodi naš izvor, bez ikakve rasprave.

- Lutovčeve odluke su samo potvrđene, nije bilo nikakvih konsultacija ili razgovora o toj temi. Ovo je nastavak loše, preslikane politike Saveza za Srbiju. Lutovac nema svoj stav i zato cela stranka ispašta - dodaje naš izvor.

Zoran Lutovac nije odgovarao na pozive Kurira.

Kurir.rs/ K. Blagović Foto: Beta/Emil Vaš, Beta/Dragan Gojić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track