VUČIĆ SE SASTAO SA GODFRIJEM: Prijatelji, kakvi su Srbija i SAD, oslanjaju se jedni na druge i u neizvesnim vremenima
Foto: Instagram

poštovali mere zaštite od epidemije

VUČIĆ SE SASTAO SA GODFRIJEM: Prijatelji, kakvi su Srbija i SAD, oslanjaju se jedni na druge i u neizvesnim vremenima

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Godfrijem.

Sastanak je počeo u 10 sati, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Na fotografijama sastanka u Predsedništvu Srbije su Vučić i Godfri, koji poštuju preporučene mere i nose maske.

Predsednik Vučić i ambasador Godfri su međusobno izrazili žaljenje zbog žrtava korona virusa u SAD i Srbiji, kao i nadu da će preduzete mere predostrožnosti uticati na suzbijanje zaraze. Dvojica sagovornika su razgovarali i o saradnji Srbije i SAD u suočavanjima sa izazovima pandemije, jer se sa njima možemo izboriti samo zajedničkim snagama.

“Prijatelji, kakvi su Srbija i SAD, oslanjaju se jedni na druge i u neizvesnim vremenima, kakvo je vreme pandemije”, saglasili su se predsednik Vučić i ambasador Godfri.

Ambasador Godfri je, u ime administracije SAD, zahvalio predsedniku Vučiću i Vladi Srbije na pomoći da se američki državljani vrate svojim domovima i porodicama, dok je predsednik Vučić zahvalio na pomoći koju je SAD uputila Srbiji za borbu protiv КOVID-19.

Predsednik Vučić upoznao je ambasadora Godfrija sa paketom mera za oporavak srpske ekonomije od posledica pandemije, istakavši da računa na doprinos američkih kompanija koje već rade na našem tržištu, a još više na buduće investicije iz SAD. Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da će jačati ekonomska saradnja dveju zemalja, kao i saradnja u drugim oblastima od zajedničkog interesa, o kojima je bilo reči tokom posete predsednika Vučića SAD u martu ove godine.

Predsednik se ranije danas sastao sa članovima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 po privredu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja