OPOZICIJA PRAVILA CIRKUS U SKUPŠTINI, UDALJENI SA SEDNICE: Na šta to liči, ni temperaturu niste hteli da merite! (VIDEO)
Foto: Facebook Printscreen

šta sada izvodite

OPOZICIJA PRAVILA CIRKUS U SKUPŠTINI, UDALJENI SA SEDNICE: Na šta to liči, ni temperaturu niste hteli da merite! (VIDEO)

Politika -

Kako je u Bundestagu... Ne znam ne bavim se zdravstvenom situacijom u Nemačkoj... Pa vi se onda kandidujte za Bundestag...

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković morala je sa sednice danas da udalji poslanike DJB i njihovog lidera Sašu Radulovića zbog kršenja mera zaštite u vreme epidemije novog korona virusa.

foto: Facebook Printscreen

Ona je zbog kršenja mera zaštite morala da prekine i predsednicu Vlade Anu Brnabić koja se u tom trenutku obraćala Skupštini.

Od svih poslanika koji su uredno nosili zaštitu u sali - i maske i rukavice, oni se jedini nisu pridržavali obaveznih pravila iza kojih stoje država, struka i krizni štabovi.

- Pa na šta to liči, niste ni temperaturu hteli da merite... Neću nastaviti sednicu, vi ugrožavate živote svih nas ovde... To što vas baš briga za važe živote... ali ugrožavate svih nas ovde... Šta sada izvodite... Kako je u Bundestagu... Ne znam ne bavim se zdravstvenom situacijom u Nemačkoj... Pa vi se onda kandidujte za Bundestag... - rekla je Gojkovićeva.

foto: Facebook Printscreen

- Došli ste danas samo da biste napravili incident, to je jedina politika koju imate - rekla je Gojkovićeva dok su se u pozadini čuli povici "hajde napolje" i slično.

foto: Facebook Printscreen

Gojković: Pokažite mi, tačno, šta je prekršeno...

Gojković je kazala danas da zbog odgovornosti prema bezbednosti poslanika i zaposlenih u Skupštini ranije nije mogla da zakaže sednicu na kojoj će se potvrditi vanredno stanje, a na početku, kada nije bilo ni maski, ni rukavica i kada se znalo i da je jedan poslanik pozitivan na virus, to nije dolazilo u obzir.

Gojković je to kazala u replici poslanici SMS-a Tatjani Macuri koja je primetila da su poslanici mogli da zakažu sednicu ranije, ako ne u 48 sati da Skupština proglasi vanredno stanje, a onda u nekom kraćem vremenskom roku dodajući da poslanici nisu privilegovani da razmišljaju na kojem je nivou njihova bezbednost.

foto: Facebook Printscreen

Gojković kaže i da mnogi poslanici iz Ustava čitaju samo delove, ali da je potrebno propise tumačiti tako što važe u celini nekog člana.

- Vanredno stanje je uvedeno u skladu sa članom 200, ali ne pola rečenice, već u celini. Da li je prekršen Ustav, to će reći Ustavni sud, ali ništa nije urađeno van Ustava i Zakona o Narodnoj skupštini, istakla je Gojković.

Zatražila je od svih koji se žale na način zakazivanja današnje sednice da joj pokažu u pravilniku kako se zakazuje sednica u vanrednom stanju i gde je napravila propust.

- Pokažite mi tačno i konkretno šta je prekršeno, sve je urađeno u skladu saUstavom, Poslovnikom, Zakonom o Skupštini. U početku nije bilo maski, rukavica, ko bi tada zakazao sednicu Skupštine, a u tom trenutku je jedan poslanik imao konstatovan korona virus, naglasila je Gojković.

Dodala je da kao predsednik Skupštine ima odgovornost i brigu i to ne samo za poslanike, već i za zaposlene koji tu rade, kao i za novinare.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track