Goran Knežević: Popio sam kaficu s Petrovićem

Intervju, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Goran Knežević: Popio sam kaficu s Petrovićem

Politika -
S bivšim ministrom poljoprivrede susreo sam se krajem prošle nedelje u Skupštini i to je bila neformalna primopredaja dužnosti

BEOGRAD - Preuzeo poljoprivredu.S bivšim ministrom poljoprivrede Dušanom Petrovićem susreo sam se krajem prošle nedelje u Skupštini i uz kafu smo popričali Ministarstvu poljoprivrede, kaže u intervjuu za Kurir Goran Knežević, novi ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.♦ O čemu ste konkretno razgovarali?- Ispričao mi je šta su sve dosad uradili. Izvestio me je o radu ministarstva, tako da smo već tada izvršili neslužbenu primopredaju.♦ Da li ste imali neku zadršku kada se se sreli s vašim prethodnikom, s obzirom da je iz DS? U kakvim ste odnosima s njim bili ranije?- Ne mešam privatni život s poslom. On je bivši ministar, ja sadašnji, i to je u ovom trenutku jedino važno. Naši lični odnosi nisu bitni.♦ Kako je protekao vaš prvi radni dan?- Prvo sam se upoznao s ljudima koji tamo rade. Razgovarao sam s pomoćnicima, koji su me uputili u projekte, i predali dokumentaciju o tome šta je dosad urađeno, šta ne.♦ Da li to znači da nećete menjati tim vašeg prethodnika?- Naravno da ne znači. Imaću svoj tim, jer se ne slažem s onim što je radila prethodna vlada, pa i Ministarstvo poljoprivrede. Ali, o tom potom.♦ Koji će biti vaš prvi potez u ministarstvu?- Za sada mogu samo da kažem da treba analizirati stanje. Zatim sesti sa ljudima iz Ministarstva finansija i videti na koliko novca možemo da računamo. Najvažnije je da usvojimo rebalans budžeta i vidimo kako stojimo. Vladi će jedan od prioriteta biti povećanje agrarnog budžeta.♦ Koliko sebi dajete vremena za prve rezultate?- Pa, neka bude 100 dana, ali uvek sam spreman na kritike. Uveravam vas da ću uvek biti dostupan za „sedmu silu“.

Ne selim se u Beograd♦ Najavili ste da ćete poneti ostavku na mesto gradonačelnika Zrenjanina.- Da, to je moja zakonska, ali i moralna obaveza, kao člana Vlade, čoveka i političara.♦ Da li ćete se preseliti u Beograd ili ćete putovati iz Zrenjanina?- Preseliti se sigurno neću, a putovaću svakodnevno. To nije neka daljina. Uostalom, ne bih bio jedini, to je radio i moj prethodnik, koji i dalje živi u Šapcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track